Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημιουργία δομών παιδιών με αυτισμό από την Π. θεσσαλίας

Προτεραιότητα στην ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης και την στήριξη των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες δίνει η Περιφέρεια θεσσαλίας που εξετάζει τη δημιουργία δομών παιδιών με αυτισμό μετά τη σχολική ηλικία.

Προκειμένου να διαπιστώσει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Με αφορμή τη γιορτή που διοργανώθηκε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη λήξη του σχολικού έτους, ο  Περιφερειάρχης συζήτησε με τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τις ανάγκες και τα προβλήματα του σχολείου, ενώ συνομίλησε και με γονείς παιδιών, οι οποίοι του μετέφεραν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Όπως διαπίστωσε, πέρα από το πρόβλημα ότι οι υφιστάμενες αίθουσες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού, οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των αναγκών σωστής λειτουργίας είναι αρκετες.

Με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μαθητικής κοινότητας έχει ήδη αποφασιστεί η κατασκευή νέου σχολείου, η ολοκλήρωσή του αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο κ. Κουρέτας αφού άκουσε τις προσωπικές μαρτυρίες των γονέων, οι οποίοι ανέδειξαν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε μια σειρά θεμάτων, όπως και το ζήτημα της ειδικής διατροφής των παιδιών, με τον ίδιο να επισημαίνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης από ειδικούς, ενημέρωσε τους γονείς ότι η Περιφέρεια εξετάζει τη δημιουργία δομών παιδιών με αυτισμό μετά τη σχολική ηλικία, καλύπτοντας ένα κρίσιμο κενό στη μετασχολική φροντίδα.

Share

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

10 ώρες ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

10 ώρες ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

11 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

11 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

11 ώρες ago