Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ενισχύει την Πολιτική Προστασία με υπερσύγχρονα drones

Υπερσύγχρονα drones, τελευταίας τεχνολογίας, απέκτησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τρίπολης η επίσημη παράδοση drones τελευταίας τεχνολογίας στην Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων. Τα drones που παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής, όπως θερμικές κάμερες και συστήματα υψηλής ευκρίνειας, και θα συμβάλλουν στην έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών, την παρακολούθηση δύσβατων περιοχών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των πυροσβεστών.

Στην εκδήλωση έγινε λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων των drones από τους αρμόδιους της Πυροσβεστικής, με έμφαση στη χρήση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στη συμβολή τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η παράδοση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, τόνισε:

«Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ασφάλειας στην Περιφέρειά μας. Με τα υπερσύγχρονα drones, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποκτά νέα εργαλεία που ενισχύουν τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αδιάκοπη προσφορά τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν:

Ο Πύραρχος Ανδρέας Καπουράλος, εκπρόσωπος του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης, ο Διοικητής της 9ης ΕΜΟΔΕ, Αντιπύραρχος Αθανάσιος Πλαντζάς, ο Υποδιοικητής της 9ης ΕΜΟΔΕ, Παναγιώτης Βερβαινιώτης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Λάμπρος Τζούμης και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ηλίας Πανταζόπουλος.

Τελευταία άρθρα

Ξυλόκαστρο: Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου

Εντατικές οι εργασίες από το Λουτρό ως τα Μαύρα Λιθάρια.

30 λεπτά ago

Κάρπαθος: Στα σκαριά η δημιουργία Υπαίθριου Αθλητικού Πάρκου

Διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ανοιχτού και δωρεάν προσβάσιμου χώρου άθλησης, ευεξίας και αναψυχής.

41 λεπτά ago

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υποψήφια για τον τίτλο της Παγκόσμιας Γαστρονομικής Περιφέρειας 2028

Το 2029 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε αναδειχθεί Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης.

1 ώρα ago

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων υποδέχεται το FIBA Masters Open Hellas

Το Λουτράκι γίνεται η Host City της νέας διεθνούς διοργάνωσης της FIBA.

2 ώρες ago

4ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Νομού Ηλείας

Έκτακτο δρομολόγιο τρένου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

2 ώρες ago

Φολέγανδρος: Καθαρισμός των παραλιών Σερφιώτικο και Βορεινά

Ο Δήμος Φολεγάνδρου προχώρησε σήμερα σε καθαρισμό των παραλιών Σερφιώτικο και Βορεινά, με στόχο να…

2 ώρες ago