Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Συναντήσεις Νίκα με πολίτες σε Αθίκια και Χιλιομόδι Κορινθίας (pics)

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μας στο Νομό Κορινθίας και οι ανοιχτές συζητήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τους συμπολίτες του.

Το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκεστα Δημοτικά διαμερίσματα Αθικίων και Χιλιομοδίου του Δήμου Κορινθίων.

Γνωστοποιήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δύο περιοχές και είναι θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δυναμική παρουσία και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στις συζητήσεις του, θέτουν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, γερά θεμέλια για να συνεχίσει με το συνδυασμό του, τον αγώνα για μια Πελοπόννησο που αξίζει καλύτερα.

Όπως σημειώνει, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, η ανασφάλεια των πολιτών, η αποτυχημένη δακοκτονία, η χαμηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ, η ελλιπής τουριστική ανάπτυξη (μόλις 2,63%) και οι νέοι που δυστυχώς φεύγουν για το εξωτερικό αποτέλεσαν τα κύρια σημεία της συζήτησης.

Όπως και το επίκαιρο θέμα της εγκληματικότητας, που ταλανίζει τόσο την Κορινθία αλλά και αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, με αφορμή τα τελευταία συμβάντα στο Σολομό Κορινθίας. Δε θα μπορούσαμε να μην αποδώσουμε τις πολιτικές ευθύνες για την ψηφοθηρία στους τσιγγάνικους καταυλισμούς, για την ουσιαστική υποστήριξη τους, για την ανάγκη επιβολής του Νόμου, καθώς και για την επιστροφή της Αστυνομίας στις ημιαστικές περιοχές.

Έργα όπως οι αναπλάσεις των πλατειών των δύο χωριών των Αθικίων και του Χιλιομοδίου είναι για μας κάτι το αυτονόητο, έργα όμως που μέχρι τώρα δεν εντάχθηκαν ποτέ σε κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να μην έχουν αξιοποιηθεί όπως ακριβώς θα έπρεπε.

Σε περιοχές που ζουν και αναπτύσσονται από τις αγροτικές καλλιέργειες και προσφέρουν όχι μόνο στις οικογένειες τους αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο δεν μπορείς να μην μεριμνήσεις γι αυτό. Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες το Χιλιομόδι και τα Αθίκια επλήγησαν και σε αυτές τις πληγές αποδίδονται ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ΠΕΟ Κορίνθου- Άργους στην περιοχή του ΓΚΑ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ο ασφαλτοτάπητας αλλά και η γέφυρα που έγινε για τα αντιπλημμυρικά έργα δε συνοδεύτηκε με κανένα έργο εγκιβωτισμού της κοίτης τόσο πριν όσο και μετά την γέφυρα του συγκεκριμένου ρέματος, με κύριο αποτέλεσμα τα προαναφερθέντα.

Η πραγματική βελτίωση και η αξιοποίηση της κάθε περιοχής με απώτερο στόχο την πραγματική επίλυση των προβλημάτων είναι κύριο μέλημα της παράταξης μας για να συνεχίζουμε την εξέλιξη της Κορινθίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου όπως ακριβώς μας αξίζει.

Ένα ακόμα μείζον θέμα είναι οι εθελοντές, που αποτελούν πυλώνα στην κοινωνία μας και αποδεικνύουν ενεργά και καθημερινά την προσφορά τους και δεν αξιοποιούνται όπως ακριβώς θα έπρεπε. Συγκεκριμένα στη συζήτηση με τους κατοίκους των περιοχών αναφέρθηκαν οι εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν για την δασοπροστασία του Πευκοδάσους, που ξεκινάει από τα Αθίκια, το Χιλιομόδι και τελειώνει στην Επίδαυρο, χωρίς να έχει δοθεί κάποιο χρηματικό ποσό. Πέραν τούτου όμως, υπάρχουν εγκαταστάσεις ανίχνευσης πυρκαγιών (δασοπυροανίχνευσης) που δε λειτούργησαν ποτέ.

Με κεντρικό διακύβευμα τα ουσιαστικά θέματα που ταλανίζουν κάθε περιοχή και με σκοπό την επίλυση τους, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το καλύτερο. Η παράταξη μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα, θα βρίσκεται καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μας τόσο στην Κορινθία όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η Κορινθία αλλά και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα και θα τα καταφέρουμε.