Χατζημάρκος: Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπό μου – Τι λέει ο δήμαρχος Χάλκης

Με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου βάζει τέλος στη σύγχυση που επικράτησε σχετικά με τον εμβολιασμό του στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή.

«Αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, εμβολιάστηκα προτελευταίος με μία εκ των αδιάθετων δόσεων, από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Χατζημάρκος τονίζοντας παράλληλα ότι ουδέποτε θα μπορούσε να διανοηθεί να στερήσει το εμβόλιο από κάποιον συνάνθρωπό του.

Στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη κινήθηκε ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης:

«Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων της Χάλκης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν κάτοικοι του νησιού που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος την Κυριακή βρισκόταν στο νησί της Χάλκης , εμβολιάστηκε προτελευταίος και μόνο όταν η διαδικασία του εμβολιασμού είχε ολοκληρωθεί και είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν.
Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το Σάββατο, δεύτερη μέρα του εμβολιασμού, ζήτησαν και εμβολιάστηκαν άνθρωποι που ήταν εκτός λίστας, γιατί ενώ αρχικά αρνούντο να εμβολιαστούν, στην συνέχεια άλλαξαν γνώμη.
Επιπλέον, περί τα 20 άτομα που είχαν αρχικά δηλώσει ότι επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, δεν εμφανίστηκαν. Για τον λόγο αυτό, εμβολιάστηκαν και άλλα άτομα, επειδή η εντολή ήταν να αξιοποιηθούν όλες οι δόσεις των διαθέσιμων εμβολίων. Όταν ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος βρισκόταν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Χάλκη την Κυριακή, ενημερώθηκε ότι υπάρχει διαθέσιμη δόση και ότι δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος, εμβολιάστηκε προτελευταίος.
Κατά συνέπεια, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν την «είδηση» ότι ο Περιφερειάρχης παρέκαμψε την διαδικασία εμβολιασμού».