Πα. Μαρ 29th, 2024

Στοχευμένες πρωτοβουλίες του δήμου Ρόδου για την ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού

Σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων αναλαμβάνει η δημοτική αρχή Ρόδου, με στόχο την την ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού και τη δυνατότητα άφιξης σκαφών αναψυχής-γιοτ από το εξωτερικό, στο λιμάνι της Ρόδου και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς τον ΕΟΔΥ και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με τις οποίες θα διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση, ότι στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ISBN.

Σε ό,τι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει στον μηδενισμό των τιμολογίων για την παροχή νερού από την ΔΕΥΑΡ και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη αναψυχής που προσεγγίζουν το λιμάνι του νησιού μας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών σκαφών και κρουαζιερόπλοιων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης- Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, ο Λιμενάρχης Σπύρος Τάτης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Μαρία Βαλατσού και πράκτορες των σκαφών αναψυχής.

Ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δωδεκανήσου Αντώνης Καμπουράκη τόνισε σε ανακοίνωσή του: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, πιέζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και προς κάθε κατεύθυνση, για να επιτραπεί ο κατάπλους των σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό με το πλήρωμά τους στο λιμάνι της Ρόδου και να στηριχθεί η ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού, με συγκεκριμένα δελεαστικά μέτρα». Ο κ. Καμπουράκης δήλωσε επίσης: «Η Ρόδος, αποτελεί ασφαλή προορισμό, αφού έγκαιρα προνοήσαμε και λάβαμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση και διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η δημοτική αρχή στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που προκύπτουν, επιλύοντάς τα με τον μέγιστο δυνατό τρόπο».