Πε. Μαρ 28th, 2024

Εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό του Χατζημάρκου ο Νίκος Νικολής

Την εκ νέου υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου και επιχειρηματία, Νίκου Νικολή, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, καλωσορίζει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για μια ακόμη θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ως υποψήφιος
Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ο Εντεταλμένος Αθλητισμού Δωδεκανήσου, αναφέρει τα εξής:

Ακολουθεί η αναλοίνωση υποψηφιότητας του Νίκου Νικολή:

«Συμμετέχω και συστρατεύομαι και πάλι στην προσπάθεια που κάνει ο Γιώργος Χατζημάρκος για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Νότιο Αιγαίο. Η παράταξη μας «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», στα πέντε χρόνια που είχε το τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απέδειξε ότι διαθέτει εκτός από το όραμα και τις δυνατότητες και τις ικανότητες να αλλάξει καταστάσεις και πρακτικές που επικρατούσαν για τριάντα και πλέον χρόνια.

Αποδείξαμε ότι είμαστε οι άνθρωποι των έργων και των πράξεων και οι δεσμεύσεις μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία υλοποιήθηκαν και αυτό οι νησιώτες, οι συμπατριώτες μας το αναγνωρίζουν.

Προσωπικά στο χώρο του αθλητισμού, έναν χώρο που αγαπώ και υπηρετώ για περισσότερο από δύο δεκαετίες, την τρέχουσα τριετία καταστήσαμε τα Δωδεκάνησα πρωταγωνιστή στις αθλητικές διοργανώσεις και στόχος μας είναι να θέσουμε τις βάσεις ώστε να αποτελέσουν έναν αθλητικό τουριστικό προορισμό.

Παράλληλα βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις αθλητικές υποδομές σε όλα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους και κυρίως τη νεολαία μας, στα παιδιά μας, αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν το Νότιο Αιγαίο ως πρωτοπόρα Περιφέρεια.

Είμαστε η Περιφερειακή Αρχή που έβγαλε τα νησιά μας από την αφάνεια και τη μιζέρια δεκαετιών. Τα έργα μας είναι οι καλύτεροι και αδιάψευστοι μάρτυρες μας.

Στις 26 Μαΐου, ζητώ και πάλι την ψήφο σας, ζητώ να στηρίξουμε τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξη του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» γιατί έχουμε την εμπειρία, τις ικανότητες και τις γνώσεις για να πάμε τα νησιά μας ακόμα πιο μπροστά».

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Νικολής γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1971 στα Αφάντου. Πατέρας του είναι ο Μιχαήλ Νικολής, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με μεγάλο κοινωνικό έργο και επί σειρά ετών πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αφάντου και μητέρα του, η Ελένη, το γένος Κάζα. Ο Νίκος Νικολής, μαζί με τα αδέλφια του, Βασίλη και Τσαμπίκο, είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (βιοτεχνία επίπλων και «Φούρνοι Νικολή») με έδρα τη γενέτειρά τους, τα Αφάντου.

Είναι παντρεμένος με την Μαριέττα Οικονόμου, κόρη του Παναγιώτη και της Χαριστούλας Οικονόμου, επιχειρηματία, που διατηρεί μαζί με τα αδέρφια της, Γιάννη και Κυριάκο, την επιχείρηση «Οικονόμου Παναγιώτης και Σία». Έχει ένα γιο δύο ετών.

Ο Νίκος Νικολής έχει μακρά και πολυετή προσφορά στο χώρο του αθλητισμού έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Αέρα Αφάντου», πρόεδρος του «ΓΑΣ Ιαλυσός», γενικός αρχηγός στην «ΠΑΕ Διαγόρας», μέλος του Δ.Σ στον «Εθνικό Αρχίπολης». Επίσης, έχει πλούσια κοινωνική δράση και ήταν μέλος πολλών πολιτιστικών και φιλανθρωπικών
συλλόγων. Την περίοδο 2010-2014 υπήρξε επίσης μέλος του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου.

Το 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη του Γιώργου
Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας διετέλεσε:

1. Τη διετία 2014-2016 Αντιπρόεδρος στην εταιρεία «Φυτώριο Α.Ε».

2. Την περίοδο 2016-2019 Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού στα Δωδεκάνησα.

3. Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εταιρεία ΑΝ.ΔΩ. την περίοδο 2014-2019.

Την τριετία που ο Νίκος Νικολής υπήρξε Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού παρουσίασε πλούσιο
έργο και πολλές καινοτόμες δράσεις και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν στα
Δωδεκάνησα υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διοργανώσεις που προσέλκυσαν αθλητές από όλη την Ευρώπη και έκαναν γνωστά τα Δωδεκάνησα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και Παγκόσμια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

1. Το Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις ITF Junior 2018 στη Ρόδο.
2. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tae Kwon Do στη Ρόδο.
3. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας ερασιτεχνών “Kos Granfondo, στη Ρόδο και στην Κω.

Την περίοδο αυτή έγιναν παρεμβάσεις και χρηματοδοτήθηκαν έργα για αθλητικές εγκαταστάσεις σε
όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Το ίδιο χρονικό διάστημα κατασκευάστηκαν, με χρηματοδότηση της
ΑΝ.ΔΩ, το Ενωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου «Κλεάνθης Χατζηγεωργίου» και το γήπεδο του
Α.Σ.Χάλκης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέλαβε και διοργάνωσε με άριστο τρόπο 16 παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 8 πανελλήνια πρωταθλήματα, 19 περιφερειακά πρωταθλήματα και 27
αναπτυξιακά τουρνουά για παιδιά.