Περιφέρεια Κρήτης

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 14:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

     Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

 

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη:

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1 Επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο κατάρτισης ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο Γουρνών (πρώην Αμερικανική Βάση) στο Δήμο Χερσονήσου, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 105419/6543/14-11-2019 έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ.

1.2 Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του προγράμματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗΣ», σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 81413/5304/13-9-2019 έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ.

– (εισηγητής  των θεμάτων 1.1 και 1.2 ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Περιβάλλοντος κ. Ξυλούρης Νικόλαος. )

2. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα  Διαχείρισης  Προστατευόμενων  Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης.

(εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου Κρήτης κ. Μπαριτάκης Παύλος).

3. Επερώτηση της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ», με θέμα:

«Για την υποστήριξη από την περιφέρεια της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους».

Τελευταία άρθρα

50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει την ενίσχυση του στόλου, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των…

11 ώρες ago

Ο Θ. Βασιλόπουλος στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

16 ώρες ago

Πρόβλημα για τις νερατζιές των δήμων ο “ακανθώδης αλευρώδης”

Πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού το θέμα αυτό.

16 ώρες ago

Αντιδρά ο Δήμος Δελφών στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

"Το όχι του Δήμου Δελφών στο Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων είναι ξεκάθαρο και…

17 ώρες ago

Λήμνος: Βελτίωση των υποδομών των ακτών για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε τρεις παραλίες του Δήμου Λήμνου (Νέα Μάδυτος Μύρινας, Πλατύ, Ζεματάς Παναγιάς).

17 ώρες ago