ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική Προστασία: Έρχονται προσλήψεις χειριστών μηχανημάτων στους δήμους

Δυνατότητα πρόσληψης τετραμηνιτών χειριστών μηχανημάτων έργου με διαδικασία αντίστοιχη με αυτή των δασοπυροσβεστών θα έχουν από εδώ και στο εξής οι δήμοι.

Η σχετική πρόβλεψη, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ΚΕΔΕ, υπάρχει στο νομοσχέδιο: «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (άρθρο 54, παρ.2: Για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, στις κατ’ εξαίρεση, στο εδάφιο β΄ της παρ. 1 του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143), προβλεπόμενες περιπτώσεις πρόσληψης από τους Ο.Τ.Α. προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, περιλαμβάνονται και οι χειριστές μηχανημάτων έργου.).

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς οι προσλήψεις θα μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε περίοδο του έτους ανάλογα με τις ανάγκες και τα σχετικά αιτήματα των δήμων, δηλαδή είτε χειμερινή είτε θερινή.

Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:

-Συστήνονται Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.), τα οποία λειτουργούν σε συνεχή και αδιάλειπτη βάση και συγκροτούνται σε επίπεδο περιφέρειας με Απόφαση του περιφερειάρχη. Παράλληλα σε κάθε περιφέρεια λειτουργεί Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, υπαγόμενη απευθείας στον περιφερειάρχη.

-Συστήνονται Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) σε κάθε δήμο, τα οποία συνδράμουν στην εκπλήρωση των σκοπών της επιχειρησιακής αποστολής του ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.. Τα Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. ενεργοποιούνται σε όλες τις φάσεις του κύκλου καταστροφής και συγκροτούνται με απόφαση του δημάρχου. Παράλληλα στους δήμους συστήνεται Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, υπαγόμενο απευθείας στο δήμαρχο.

Τελευταία άρθρα

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στην Αργιθέα

Το επίπεδο συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων και δυνάμεων, καθώς και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα,…

34 λεπτά ago

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στους δήμους

Την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου γιορτάζουν οι δήμοι της χώρας, με εκδηλώσεις και στόχο την μετάβαση…

47 λεπτά ago

Συμμαχία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και – TUI – ΔΕΗ

Η αξιολόγηση και η επιτάχυνση ολοκλήρωσης δράσεων που θα καταστήσουν τη Ρόδο ως το πρώτο…

1 ώρα ago

Αλλαγές στην πολιτική στρατηγική για τις δασικές πυρκαγιές ζήτησε ο Δ. Καφαντάρης

Τις πάγιες θέσεις των της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο θέμα της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, για…

2 ώρες ago

Μαραθώνιος Γυμναστικής στη Νίκαια

Ένα μαραθώνιο γυμναστικής στους χώρους του Village Shopping & More, διοργανώνει για την Τετάρτη, 10…

2 ώρες ago

Τελική συνάντηση των εταίρων του «Green Deal Goes Citizen»

Λύσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, προτάθηκαν και…

2 ώρες ago