ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική Προστασία: Έρχονται προσλήψεις χειριστών μηχανημάτων στους δήμους

Δυνατότητα πρόσληψης τετραμηνιτών χειριστών μηχανημάτων έργου με διαδικασία αντίστοιχη με αυτή των δασοπυροσβεστών θα έχουν από εδώ και στο εξής οι δήμοι.

Η σχετική πρόβλεψη, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ΚΕΔΕ, υπάρχει στο νομοσχέδιο: «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (άρθρο 54, παρ.2: Για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, στις κατ’ εξαίρεση, στο εδάφιο β΄ της παρ. 1 του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143), προβλεπόμενες περιπτώσεις πρόσληψης από τους Ο.Τ.Α. προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, περιλαμβάνονται και οι χειριστές μηχανημάτων έργου.).

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς οι προσλήψεις θα μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε περίοδο του έτους ανάλογα με τις ανάγκες και τα σχετικά αιτήματα των δήμων, δηλαδή είτε χειμερινή είτε θερινή.

Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:

-Συστήνονται Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.), τα οποία λειτουργούν σε συνεχή και αδιάλειπτη βάση και συγκροτούνται σε επίπεδο περιφέρειας με Απόφαση του περιφερειάρχη. Παράλληλα σε κάθε περιφέρεια λειτουργεί Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, υπαγόμενη απευθείας στον περιφερειάρχη.

-Συστήνονται Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) σε κάθε δήμο, τα οποία συνδράμουν στην εκπλήρωση των σκοπών της επιχειρησιακής αποστολής του ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.. Τα Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. ενεργοποιούνται σε όλες τις φάσεις του κύκλου καταστροφής και συγκροτούνται με απόφαση του δημάρχου. Παράλληλα στους δήμους συστήνεται Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, υπαγόμενο απευθείας στο δήμαρχο.

Share

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς: Τη Μεγάλη Τετάρτη παραδίδεται αποκατεστημένος ο δρόμος Επιδαύρου – Καλλονής (φωτογραφίες)

Σε πλήρη λειτουργικότητα θα παραδοθεί τη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου στους οδηγούς το τμήμα του…

<span class="time_diff_disable">12:17 27-04-2024</span> ago

Έκκληση Δήμων για τα… ογκώδη!

Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού θα γίνεται λόγω του Πάσχα η αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων…

<span class="time_diff_disable">09:16 27-04-2024</span> ago

Τα… έψαλλαν στον Αμπατζόγλου

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, και του Νηπιαγωγείου…

<span class="time_diff_disable">09:15 27-04-2024</span> ago

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζεται η «μάχη» με τα τραπεζοκαθίσματα

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων,…

<span class="time_diff_disable">09:12 27-04-2024</span> ago

Γιατί θα ηχήσουν σειρήνες την Κυριακή στο Μαρούσι;

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, στο Κτήμα Καρέλλα, από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου…

<span class="time_diff_disable">19:44 26-04-2024</span> ago

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Παττακός, o πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου επί δώδεκα χρόνια (1990-2002). Όπως έγινε γνωστό,…

<span class="time_diff_disable">19:25 26-04-2024</span> ago