Πε. Μαρ 28th, 2024

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγκέντρωσε δυο τόνους ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Φορτία δυο τόνων με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας έστειλε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή βοήθειας και αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους πληγέντες της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.

Τα φορτία θα παραλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα μεριμνήσει για τη διανομή τους στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Περιφέρεια της αλληλεγγύης. Στηρίζουμε στην πράξη τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, τους ανθρώπους που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία. Συλλέξαμε δυο τόνους ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία αποστέλλουμε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη είτε στην Κεντρική Μακεδονία, είτε σε άλλες περιοχές της χώρας. Σήμερα η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και να στηρίζει η μία Περιφέρεια την άλλη σε δύσκολες στιγμές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Ασλανίδης επισήμανε: «Όπως πράττουμε πάντα σε ώρες ευθύνης και σε κρίσιμες στιγμές, συγκεντρώσαμε άμεσα ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και με τη στήριξη ιδιωτών δωρητών δυο τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή τη βοήθεια, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά δημητριακά και είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής, που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας στην Καρδίτσα και οι αποκλεισμένοι στα γύρω χωριά, τη στέλνουμε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να τη διανείμει στους πληγέντες. Θα συνεχίσουμε με πράξεις αλληλεγγύης, όπου και όποτε μας χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας».