Πα. Απρ 19th, 2024

«Καθαρή εντολή και νίκη» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ζήτησε ο Καχριμάνης

Με κύριο επιχείρημα το υπαρκτό και πολυσχιδές έργο που έχει παραχθεί στην τρέχουσα θητεία του και τις βάσεις που έχουν τεθεί για τα επόμενα χρόνια, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξής του «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» για την επόμενη τετραετία.

«Εμείς μιλάμε με το έργο μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε, ζητώντας «Καθαρή εντολή και νίκη» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Η παρουσίαση των βασικών προγραμματικών θέσεων της παράταξης του κ. Καχριμάνη έγινε σε μια εντυπωσιακή – και πρωτόγνωρη για την εποχή- συγκέντρωση Ηπειρωτών στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac στα Ιωάννινα.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, κινήθηκε σε τρεις άξονες: Στα έργα που ήδη ολοκληρώθηκαν, στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε εκείνα που είναι ώριμα και έχουν ήδη δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα. «Εμείς – τόνισε απολογιστικά- αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ήμασταν απόλυτοι συνεπείς σε ό, τι ήταν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Κάναμε όμως πολύ περισσότερα. Γιατί είμαστε η παράταξη της Ευθύνης. Η παράταξη της αποτελεσματικότητας.

Εμείς μιλάμε με το έργο μας, που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται σε μηδενίζεται».

Το πρόγραμμα που υλοποιείται και εξελίσσεται και στη νέα περιφερειακή περίοδο, όπως τα ανέλυσε ο κ. Καχριμάνης, περιλαμβάνει έργα ισόρροπης ανάπτυξης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Μερικά από τα βασικότερα είναι η ολοκλήρωση του δικτύου αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών σε όλα τα παράλια της Ηπείρου και στους οικισμούς σε ευαίσθητες οικολογικές περιοχές. Η διαχείριση των απορριμμάτων με την λειτουργούσα ήδη Μονάδα Επεξεργασίας και τη επικείμενη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης, με νέους οδικούς άξονες στις πόλεις Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και διανομαρχιακές συνδέσεις στην Άρτα, στην οποία επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, σε αναδασμούς, σε δράσεις και έργα ενίσχυσης των δομών υγείας, βελτίωσης των αθλητικών χώρων, σε αποκαταστάσεις αρχαίων θεάτρων και πλήθους ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, την προβολή των ηπειρωτικών προϊόντων σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού και τη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, «της Ηπείρου των τεσσάρων εποχών».

«Η Περιφέρειά μας, όλα αυτά χρόνια ήταν στην πρωτοπορία.

Πρώτη στην Ελλάδα υλοποιεί το Πρόγραμμα για τα Αρχαία Θέατρα.

Αποτελεί σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και τη μονάδα ΑΣΑ.

Είναι η πρώτη στην Ελλάδα που της ανατέθηκε η σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

Είναι η πρώτη Περιφέρεια που συνδύασε προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις, που το υιοθέτησε στη συνέχεια το Υπουργείο Τουρισμού. Άνοιξε νέες αγορές, όπως αυτή της Σιγκαπούρη, στην οποία ήταν η πρώτη περιφέρεια από όλη την Ελλάδα που παρουσίασε προϊόντα της.

Άνοιξε πόρτα συνεργασίας με περιφέρεια της Κίνας. Βραβεύτηκε πανευρωπαϊκά για τον Οδηγό του Πολίτη.

Με τη δική μας έμπρακτη συνδρομή και συμβολή μπόρεσε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας.

Το έργο μας είναι πολύπλευρο, μεγάλο.

Παρακαταθήκη και οδηγός για τη νέα περίοδο. Εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμα που κάποιοι απλά υπόσχονται», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Οι προσφωνήσεις

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι προσφωνήσεις που έγιναν πριν την ομιλία του Αλέξανδρου Καχριμάνη, από τον τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλη και τον πρώην Υπουργό, πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας και νυν Πρόεδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σταύρο Μπένο, ως επίσης και από την ευχετήρια επιστολή του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια.

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αεικίνητη παρουσία του Περιφερειάρχη σε όλη την Ήπειρο, στην στήριξη που πρόσφερε στους πολίτες όποτε χρειάστηκε, στην προώθηση της εξωστρέφειας, αλλά και στην τεράστια συμβολή του στη στήριξη του Πολιτισμού (σε έργα και άλλες δράσεις) σε μια περίοδο που οι πόροι από άλλες πηγές ήταν λιγοστοί.

Ο κ. Μπένος εξιστόρηση στα της γνωριμίας του με τον κ. Καχριμάνη που έγινε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Πιλοτικού Καινοτόμου Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» και στην άμεση σύλληψη και υλοποίηση της αρχικής ιδέας. «Αξίζει αυτή η προσπάθεια του Αλέκου και των συνεργατών του να συνεχιστεί», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός.

Τέλος η επιστολή – παρέμβαση του Χρήστου Φώλια, είχε τη δική της σημασία, καθώς έθεσε τέλος στο ανυπόστατο όπως αποδείχτηκε σενάριο που διακινούσε έτερος υποψήφιος περί δήθεν στήριξής του. «Με νοσταλγία θυμάμαι που το 2004 μαζί σχεδιάζαμε το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ». Και με μεγάλη ικανοποίηση θυμάμαι την υλοποίηση του οραματικού αυτού προγράμματος, στο οποίο προσέφερες απλόχερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, τον χρόνο σου για να τρέχεις από έργο σε έργο και να ΄΄καμτσικώνεις΄΄ τους εργολάβους και τα συνεργεία, και κυρίως την αγάπη και το μεράκι σου για τον τόπο μας», ανάφερε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός.