Οριστικό τέλος στο πρόβλημα της ασφαλούς και γρήγορης μετακόνησης από και πρός το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς αναμένεται να δώσει το έργο του Οδικού Άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά, προϋπολογισμού άνω των 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Την απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-27», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος τόνισε: «Επενδύουμε σε έργα με κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα βελτιώνοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών σε όλα τα νησιά μας»

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση της πόλης του Αργοστολίου και παράλληλα να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στο βασικό οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης:

«Η ένταξη του έργου «Κατασκευή Οδικού Άξονα Αεροδρόμιο – Κρανιά στην Κεφαλονιά» στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027» αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το νησί της Κεφαλονιάς.

Πρόκειται για ένα έργο που δεν αποτελεί απλώς αναβάθμιση των υποδομών, αλλά αναγκαία απάντηση στις κυκλοφοριακές και λειτουργικές ανάγκες του τόπου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, για να προσθέσει:

«Η δημιουργία ενός σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού οδικού άξονα, που συνδέει το αεροδρόμιο με το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού, θα συμβάλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της πόλης του Αργοστολίου, θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη σύνδεση των τουριστικών και παραγωγικών ζωνών της Κεφαλονιάς.

Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επενδύουμε σε έργα με κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν τη συνοχή και την προοπτική των νησιών μας.

Με σταθερό βηματισμό και διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς, διαμορφώνουμε ένα δίκτυο σύγχρονων υποδομών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον τόπο».

Ειδικότερα, ο νέος οδικός άξονας θα συνδέει το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς με την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Πόρος – Σκάλα, στην περιοχή της Κρανιάς, συνολικού μήκους περίπου 6χλμ, για την εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου από και προς το αεροδρόμιο.

Παράλληλα, η νέα οδός θα συνδέει τρεις υφιστάμενες επαρχιακές οδούς, την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Αεροδρόμιο, την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Λακήθρα και την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Πόρος.