Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Aύξηση προϋπολογισμού για την οδική ασφάλεια

Την αύξηση του προϋπολογισμού για το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην Κέρκυρα στα 5.994.640 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Το αντικείμενο του έργου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027», είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της οδού από τη διασταύρωση Βρυώνη μέχρι τα Μωραΐτικα στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, με συντήρηση του οδοστρώματος που είναι ιδιαίτερα καταπονημένο, με επισκευή των τεχνικών έργων και της σήμανσης και ασφάλισης της οδού, σε μήκος 15 χιλιομέτρων.

Το έργο, σε συνδυασμό με το παράλληλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου από την περιοχή «Τσάκι» Μπενιτσών μέχρι τη Μεσογγή, προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο συμβασιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής αναβαθμίζοντας το επίπεδο ασφάλειας για πεζούς και οδηγούς σε μία περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη τουριστική ανάπτυξη.

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Αμοργού εγκαινιάζει τις Μονάδες Αφαλάτωσης Καταπόλων

Ενισχύεται η υδροδότηση της Αμοργού και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

4 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

47 λεπτά ago

Λάζαρος Κυρίζογλου: Το κράτος να πάψει να φορτώνει το «μουτζούρη» στους Δήμους

Στην αντεπίθεση κατά των όσω ακούστηκαν για τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι δήμοι σε όλη…

49 λεπτά ago

«SOS» από τους δήμους της Κέρκυρας για τα σκουπίδια

Την άμεση οικονομική στήριξη της Πολιτείας για την κάλυψη του δυσβάστακτου κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων…

1 ώρα ago

Ξυλοπεζόδρομος σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Νάξου

Η κατασκευή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027».

1 ώρα ago

Δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς: «Όχι» στην υποχρεωτική ένταξη της δημοτικής ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ

Την αντίθεσή του στην υποχρεωτική ένταξη της δημοτικής ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο…

1 ώρα ago