Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Κέρκυρας: Έργα μετά από πολλά χρόνια στο Μαντούκι

Εδώ και 45 χρόνια είχε να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οικισμό Μαντούκι, που οι δρόμοι του βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προχώρησε στην προγραμματισμένη ανακατασκευή δρόμων και σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή, όπως είχε δεσμευτεί η Δήμαρχος κ.Μερόπη Υδραίου, που επισκέφθηκε μάλιστα τα έργα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ.Καλόγερο.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στο Μαντούκι και στα Καρτέρια. Άλλαξε η εικόνα των δρόμων όπως η οδός Νικολάου Βεντούρα, η οδός Σπύρου Βασιλείου (από Κεφαλομάντουκο έως Πλατυτέρα – Καρτέρια), η οδός Ξενοφώντος Στρατηγού, το τμήμα της οδού Σπύρου Ραθ προς Νικολάου Ζερβού και ολόκληρη η τελευταία οδός ενώ το υπόλοιπο τμήμα της οδού Σπύρου Ραθ θα ολοκληρωθεί σε δεύτερη φάση.

Οι δρόμοι πλέον της περιοχής έχουν αλλάξει όψη ενώ θα ακολουθήσει η ανύψωση φρεατίων και οι διαγραμμίσεις. Παράλληλα, ξεκινά και η πλήρης ανακατασκευή της παιδικής χαράς στα Καρτέρια που ήταν σε απόλυτη εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να γίνει η παραμικρή παρέμβαση.

Σε δήλωση της η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου αναφέρει:

«Οι κάτοικοι στο Μαντούκι δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, έχουν δικαιώματα. Κυρίως έχουν δικαίωμα να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Μετά από πολλά χρόνια, όπως είχα δεσμευτεί, έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις, ασφαλτοστρώσεις και θα γίνουν και πολλά άλλα ακόμα. Εδώ και τρία χρόνια, κάθε μέρα κλείνουμε παλιές πληγές, βελτιώνουμε κάθε μέρα την εικόνα της Κέρκυρας, την καθημερινότητα των πολιτών. Πάνω από 40 χρόνια είχαν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτή την περιοχή, 30 ολόκληρα χρόνια η παιδική χαρά στα Καρτέρια ήταν σε άθλια κατάσταση. Όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε , αλλάζουμε τη γκρίζα εικόνα του χθες. Δουλεύουμε μεθοδικά και ολοκληρώνουμε έργα που έχουν ως άμεσα ωφελούμενο τον πολίτη.»