Συμπαράσταση περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Ιταλία- Επιστολή Κράτσα στην πρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας

Την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τόσο των θεσμικών οργάνων όσο και των πολιτών, εξέφρασε με επιστολή η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στην Πρόεδρο της Γερουσίας της Ιταλίας, και Γερουσιαστή της Βενετίας Μaria Elisabetta Alberti Casellati για την δοκιμασία του ιταλικού λαού από την έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού που μαστίζει την γειτονική χώρα.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφέρθηκε στα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Επτανησίων προς τον δοκιμαζόμενο φίλο ιταλικό λαό, λόγω των ιστορικών και πολιτισμικών δεσμών μεταξύ τους, όπως και των σύγχρονων δεσμών συνεργασίας στο πλαίσιο των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τόνισε την ανάγκη μίας γενναίας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την ισχυροποίηση των συστημάτων υγείας στις ευρωπαϊκές χώρε και σε ολόκληρο τον κόσμο, για την επανάκαμψη της οικονομίας και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ως απάντηση στις τραγικές συνέπειες της κρίσης του κοροναϊού.

Η Περιφερειάρχης τόνισε επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αλλά και μεταξύ Περιφερειών των δυο χωρών για την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών στην κοινή προσπάθεια ενός καλλίτερου άμεσου μέλλοντος με επίκεντρο τους πολίτες.

Επισημαίνεται ότι η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και η Πρόεδρος της Γερουσίας συμμετέχουν τακτικά στις εργασίες του Διεθνούς Κέντρου Nijami Ganzavi, με θέμα τις διεθνείς σχέσεις.