Πα. Μαρ 29th, 2024

Με την υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε η Ρόδη Κράτσα

​Ευρεία σύσκεψη εργασίας με κύριο θέμα την πορεία των έργων που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και αυτών που έχουν την ωριμότητα να ενταχθούν τους επόμενους μήνες με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, την Περιφερειάρχη, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, κ. Γιώργο Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων, οι υπεύθυνοι της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελούμενο από τους προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Υπηρεσιών Νεωτέρων Μνημείων στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα Ιόνια Νησιά, αλλά και από τους αρμόδιους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων του Υπουργείου.​​

Όπως ανέφερε η Υπουργός, στόχος της σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας ήταν να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο βρίσκονται τα εκτελούμενα έργα, ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες σε κάθε νησί, και όπως δήλωσε, «πώς μπορούμε θέματα που έχουν μείνει πίσω να τα απεμπλέξουμε, ώστε να τηρηθούν τα αναγκαία χρονοδιαγράμματα, να γίνει ο προγραμματισμός των έργων με καθορισμένο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος να αφορά στην παρούσα προγραμματική περίοδο, αλλά και στην επόμενη.

Στόχος του Υπουργείου είναι η αξιοποίηση του μεγάλου μνημειακού αποθέματος των νησιών του Ιονίου, αλλά και της σύγχρονης δημιουργίας. Είναι υποχρέωσή μας», είπε η Υπουργός, «να αισθανθεί ο πολίτης, ο οποίος είναι φορέας του πολιτισμού που έχει παραχθεί και παράγεται εδώ, ότι η καθημερινότητά του βελτιώνεται. Ο Πολιτισμός είναι άμεσα συνυφασμένος με την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ταυτόχρονα η ανάδειξη και η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος οφείλει να παράξει ορατά θετικά οικονομικά αποτελέσματα  στις τοπικές  κοινωνίες».