Σα. Απρ 20th, 2024

Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πάνω από 40 δάνεια αξίας 1,5 εκατ.

Ένα νέο σκάνδαλο φαίνεται πως έρχεται να… χαλάσει ακόμη περισσότερο το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά από τα νησιά του Ιονίου.

Η είδηση αφορά την αποκάλυψη του ThePresident.gr, σύμφωνα με την οποία ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έλαβε δάνεια αξίας… ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ! Μάλιστα τα δάνεια δεν είναι ούτε ένα, ούτε δυο αφού φτάνουν τα 40, με κάθε λογής τρόπο όπως σε καταναλωτικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια καθώς και σε πιστωτικές κάρτες. Μάλιστα πλέον ο δανειολήπτης δηλώνει πως αδυνατεί να τα αποπληρώσει, έχοντας φεσώσει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Το ζήτημα των απλήρωτων δανείων του περιφερειάρχη ήταν το κοινό μυστικό μεταξύ του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου των Ιονίων νήσων , ενώ κατά το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για τα χρέη του κ. Γαλιατσάτου, είχαν αρχίσει να συζητούνται ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γαλιατσάτος προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια κριτική για τα απλήρωτα προσωπικά του χρέη, έσπευσε τον τελευταίο χρόνο να αξιώσει προστασία από τις τράπεζες, ζητώντας τους διακανονισμό. Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε για όλα αυτά τα χρέη να δίνει μόλις 400 ευρώ το μήνα, ισχυριζόμενος ότι τα εισοδήματά του ως Περιφερειάρχης είναι 2300 Ε το μήνα και ότι μεγαλύτερη καταβολή προς τις τράπεζες, θα περιόριζε κατά πολύ την «αξιοπρεπή» του διαβίωση.

Η αξίωση του Γαλιατσάτου δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα το ειρηνοδικείο να του επιδικάσει τελικώς συνολική μηνιαία δόση ύψους 1200 ευρώ!

Σύμφωνα με έμπειρους γνώστες αντιστοίχων συμβιβασμών μεταξύ τραπεζών και οφειλετών, το ποσό αυτό θεωρείται εξωφρενικά μικρό, ειδικά όταν οι πάσης φύσεως αποδοχές του αιρετού περιφερειάρχη προσδιορίζονται (όπως άλλωστε προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία) στις 4.000 Ευρώ ανά μήνα.
Πάντως σύμφωνα με το νέο νόμο που μόλις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαλιατσάτος δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, διότι τα συνολικά του χρέη, αλλά και το συνολικό εισόδημά του (μισθός και πάσης φύσεως αποδοχές) ξεπερνούν κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο.

Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει εύλογα δημοσιογραφικά ερωτήματα τα οποία ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος να σημειωθεί ότι ξαναδιεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καλείται να απαντήσει:

Ποιος είναι ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων του, πόσο είναι το συνολικό ύψος τους, πότε ελήφθησαν και πότε κατέστησαν μη εξυπηρετούμενα;

Τα δάνεια αυτά είχαν τις αναγκαίες για την τράπεζα εξασφαλίσεις; Αν ναι διεκδικήθηκαν οι εξασφαλίσεις αυτές από την τράπεζα;

Έγιναν (και πότε) απαιτητά τα δάνεια αυτά; Σε ποιες ενέργειες προχώρησαν οι τράπεζες;

Γιατί ο κ. Γαλιατσάτος, φέρεται να είχε προνομιακή -σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες- δανειοδότηση, και πώς κατάφερε να αναλάβει ταυτόχρονα τόσα πολλά δάνεια απ΄όλες μάλιστα τις

τράπεζες, αφού ήταν γνωστή η οικονομική του αφερεγγυότητα; Συνέβαλε σε αυτό το γεγονός ότι ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;

Έχουν δηλωθεί αυτές οι δανειοδοτήσεις στο πόθεν έσχες του όπως ο νόμος ορίζει;

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκάλυψη αυτή που είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό, αφού έρχεται να προστεθεί στις απαξιωτικές δημοσιεύσεις για τις διακοπές της χλιδής του κ. Τσίπρα.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δημιουργεί και ιδιαίτερη αμηχανία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά και γενικότερα στο Ιόνιο, τα οποία φοβούνται ότι μπορεί να συνδεθεί η συμμετοχή του κ. Γαλιατσάτου στις εκδηλώσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω», με προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, που αποσκοπούσαν στην τελική απαξίωση και των δικών του δανειακών υποχρεώσεων.