Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Οι “Νέες εξελίξεις στον Δημόσιο Τομέα” στην Π.Δ. Μακεδονίας

Οι εξελίξεις και οι θεσμικές αλλαγές που συντελούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ήταν το αντικείμενο της ημερίδας πο διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών στην Κοζάνη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Ιωάννη Φουστανάκη και του Περιφερειάρχη, Γεωργίου Αμανατίδη, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΠΔΜ και ΓΓΔΔ – ΥΠΕΣ, με σκοπό την διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων στους τομείς του νέου συστήματος στοχοθεσίας, της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, του νέου συστήματος καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα, καθώς και των διοικητικών διαδικασιών.

Σύμωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας, η ημερίδα, αποτέλεσε το επιστέγασμα προηγούμενων πρωτοβουλιών του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΔΜ, Γεωργίου Τζίτζικα, προς την κατεύθυνση της συνεργασίας μεταξύ της ΠΔΜ και της ΓΓΔΔ – ΥΠΕΣ, για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα της στοχοθεσίας, των διοικητικών διαδικασιών και της καινοτομίας στο δημόσιο τομέα.

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών – “ΜΙΤΟΣ”στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Ικανοτήτων Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας και των βασικών σημείων της πρώτης εφαρμογής του νέου συστήματος στοχοθεσίας κατά τα έτη 2023 και 2024.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του οργανισμού με μοναδικό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, και το Μνημόνιο Συνεργασίας αυτό έρχεται ως επακόλουθο μιας σειράς ενεργειών, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Υποστήριξης Υπηρεσιών, που στόχο έχουν να καταστήσουν την ΠΔΜ μια πιλοτική περιφέρεια στους τομείς της στοχοθεσίας, των διοικητικών διαδικασιών και της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα.

Share

Τελευταία άρθρα

Περιφέρεια Αττικής – Ιλισσός: Στην τελική ευθεία το αντιπλημμυρικό έργο σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές…

1 ώρα ago

Αγρίνιο: Τιμή στους 120 εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής 1944

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…

1 ώρα ago

Αγία Βαρβάρα: Πρότυπο πανελλαδικά το μοντέλο Πειραματικών Σχολείων

Σε κλίμα διαφάνειας και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και εκπαιδευτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Αγία…

1 ώρα ago

Καλαμαριά: Μηνύσεις για παράνομη απόρριψη μπαζών στον Φοίνικα – Εντατικοί έλεγχοι και «μηδενική ανοχή»

Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν…

1 ώρα ago

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πρωτοπορία με esports αρένα και δυναμική είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή

Σαφές μήνυμα στήριξης στη νέα γενιά και στις σύγχρονες μορφές αθλητισμού και τεχνολογίας στέλνει ο…

2 ώρες ago

Σύγκρουση για τον τουρισμό στην Αθήνα: Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη – Δούκα

Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η συζήτηση για τις επιπτώσεις του τουρισμού στην Αθήνα, με φόντο…

2 ώρες ago