Πα. Απρ 26th, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο ο Καρυπίδης στη Δυτική Μακεδονία – Αποδεκατίζεται η παράταξή του

Απογοήτευση και κατήφεια επικρατεί στο επιτελείο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο περιφερειάρχης κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να «μαζέψει» όχι μόνο τους ψηφοφόρους  που τον ανέδειξαν στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και έχουν πλέον απογοητευτεί από το έργο της περιφερειακής Αρχής, αλλά και τους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του, οι οποίοι με φόντο τη διαφαινόμενη ήττα στη «μάχη» του Μαΐου δε δείχνουν πρόθυμοι να συνεχίσουν στο πλευρό του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Την ίδια στιγμή στην Κουμουνδούρου υπάρχει μουρμούρα για τις αποδόσεις του περιφερειάρχη στις μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση στην περιφέρεια.

Από τη μια πλευρά το δυνατό του «χαρτί» στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος άνοιξε τον δρόμο των αποχωρήσεων από την παράταξη του περιφερειάρχη, ανακοινώνοντας την απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Κοζάνης.

Η κίνηση του Ευάγγελου Σημανδράκου φαίνεται πως ενέπνευσε και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος αν και δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες έχει βάλει «πλώρη» για τον δήμο Εορδαίας, ενώ εσχάτως ακούγεται ότι θα τον ακολουθήσει στον προεκλογικό του αγώνα στην Εορδαία και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρακασίδης.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί την αποχώρηση και του Παναγιώτη Πλακεντά, καθώς τελευταία έχουν πυκνώσει οι συναντήσεις των δύο, προκειμένου να αλλάξει την απόφασή του ο αντιπεριφερειάρχης, που μάλλον αποβαίνουν άκαρπες, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο κ. Πλακεντάς και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον δήμο Εορδαίας.

Παράλληλα εκτός από τα πρωτοκλασάτα ονόματα που ένας  ένας αποχωρεί από την ομάδα του περιφερειάρχη, ακούγεται ότι πολλά στελέχη της παράταξής του ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το «καράβι», αφήνοντας έκθετο τον Θεόδωρο Καρυπίδη μόλις τρεις μήνες πριν τις κάλπες.