Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επαφές Φαρμάκη στους δήμους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας

Νέες επαφές με Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας, και ειδικότερα της Π.Ε. Αχαΐας, είχε σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμο Ερυμάνθου, όπου έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή και τους συνεργάτες του, πραγματοποιώντας μία πρώτη, εφ’ όλης της ύλης, αποτίμηση των μέχρι σήμερα έργων και δράσεων, των αναγκών της περιοχής, αλλά και των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που διαθέτει.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των ορεινών και ημιορεινών Δήμων, αλλά και στην μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου ακολούθησε άλλη σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, κατά την οποία, συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Δήμου και συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής και συστηματική συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται η νέα «γενιά» παρεμβάσεων, με στόχο την αναβάθμιση συνολικά του Δήμου.

Σημειώνεται ότι και σε αυτές τις συναντήσεις, ο κ. Φαρμάκης, σημείωσε την ανάγκη του έγκαιρου και καλά στοχευμένου προγραμματισμού του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος, προκειμένου οι Δήμοι – και μέσω αυτών συνολικά η Δυτική Ελλάδα – να ενισχύσει το παραγωγικό και αναπτυξιακό της αποτύπωμα, αλλά και την εξωστρέφειά της.

«Πρέπει να κάνουμε πολλά και να τα κάνουμε σωστά. Γιατί, αν θέλουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και τον χαμένο χρόνο, δεν μπορούν να γίνουν άλλα λάθη. Οφείλουμε, λοιπόν, να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς την παραμικρή απώλεια την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο και να ανοίξουμε τη νέα, δίνοντας έμφαση στη δίκαιη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και στα υπαρκτά πλεονεκτήματά τους, ώστε τα θετικά αποτελέσματα να είναι άμεσα για την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Τελευταία άρθρα

Συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Βύρωνα

Τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα συνεχίζει να αδειάζει ο…

8 λεπτά ago

Κλειστό για δύο μέρες το 10ο Νηπιαγωγείο Αγ. Βαρβάρας

Κλειστά θα παραμείνει σήμερα και αύριο, με απόφαση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας το 10ο Νηπιαγωγείο…

15 λεπτά ago

Η Αθήνα αλλάζει ψηφιακή ταχύτητα – Ο Λάζαρος Καραούλης ξεδιπλώνει στο e-ota.gr το σχέδιο της ΔΑΕΜ

Μια νέα ψηφιακή πραγματικότητα στις μετακινήσεις και στη στάθμευση επιχειρεί να διαμορφώσει ο Δήμος Αθηναίων,…

13 ώρες ago

3,26 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των υποδομών διαχείρισης λυμάτων του Πανεπ. Πατρών

Η συγκεκριμένη πράξη εντάσσεται στη στρατηγική προτεραιότητα της Περιφέρειας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος…

15 ώρες ago

Παρουσιάστηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί καρπό τριών ετών έρευνας και δημιουργικής προσπάθειας και καταγράφει την πορεία της…

16 ώρες ago

Κατερίνη: Σε πλήρη εξέλιξη οι παρεμβάσεις στο “κόκκινο” κτίριο

Έτοιμο το νέο γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ.

16 ώρες ago