Πα. Απρ 19th, 2024

Επαφές Φαρμάκη στους δήμους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας

Νέες επαφές με Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας, και ειδικότερα της Π.Ε. Αχαΐας, είχε σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμο Ερυμάνθου, όπου έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή και τους συνεργάτες του, πραγματοποιώντας μία πρώτη, εφ’ όλης της ύλης, αποτίμηση των μέχρι σήμερα έργων και δράσεων, των αναγκών της περιοχής, αλλά και των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που διαθέτει.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των ορεινών και ημιορεινών Δήμων, αλλά και στην μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου ακολούθησε άλλη σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, κατά την οποία, συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Δήμου και συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής και συστηματική συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται η νέα «γενιά» παρεμβάσεων, με στόχο την αναβάθμιση συνολικά του Δήμου.

Σημειώνεται ότι και σε αυτές τις συναντήσεις, ο κ. Φαρμάκης, σημείωσε την ανάγκη του έγκαιρου και καλά στοχευμένου προγραμματισμού του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος, προκειμένου οι Δήμοι – και μέσω αυτών συνολικά η Δυτική Ελλάδα – να ενισχύσει το παραγωγικό και αναπτυξιακό της αποτύπωμα, αλλά και την εξωστρέφειά της.

«Πρέπει να κάνουμε πολλά και να τα κάνουμε σωστά. Γιατί, αν θέλουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και τον χαμένο χρόνο, δεν μπορούν να γίνουν άλλα λάθη. Οφείλουμε, λοιπόν, να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς την παραμικρή απώλεια την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο και να ανοίξουμε τη νέα, δίνοντας έμφαση στη δίκαιη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και στα υπαρκτά πλεονεκτήματά τους, ώστε τα θετικά αποτελέσματα να είναι άμεσα για την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.