Περιφέρεια Αττικής

11 τόνοι σάπια κρέατα θα έφταναν στην αγορά

Σχεδόν έντεκα τόνους ακατάλληλων κρεάτων που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία όσων τα κατανάλωναν ήταν έτοιμοι να να ρίξουν στην αγορά, ενόψει των γιορτών του Πάσχα επιτήδειοι που εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδιας και διάθεσης επικκίνδυνων για τη δημόσια υγεία αγαθών, εντόπισαν και δέσμευσαν έντεκα τόνους ακατάλληλων κρεάτων που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί συνολικά μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Με στόχο την προστασία των καταναλωτών, ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζει:

«Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι η διοίκησή μας δεν θα αφήσει το παραμικρό περιθώριο ανοχής σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Προχωρήσαμε σε τολμηρές, ριζικές παρεμβάσεις, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μας να λειτουργούν γρήγορα και αποτελεσματικά, με απόλυτη διαφάνεια και με σεβασμό προς τον πολίτη και τη θεσμική αποστολή τους.

Εγγυόμαστε ότι τα εορταστικά αγαθά θα φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, απολύτως ασφαλή και στην σωστή τιμή. Φαινόμενα νοθείας, αισχροκέρδειας και υπονόμευσης της ποιότητας των προϊόντων δεν θα γίνουν ανεκτά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται νυχθημερόν στο πεδίο για να κάνουν αυτή τη δέσμευση πραγματικότητα».

Χαρακτηριστικό της εντατικοποίησης των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα υγειονομικά κλιμάκια της Περιφέρειας προέβησαν στην κατάσχεση σχεδόν 11 τόνων ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και καταστήματα εστίασης.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής προχώρησαν σε κατάσχεση 10.390 κιλών ακατάλληλων κρεάτων – η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί το τρέχον έτος σε ολόκληρη τη χώρα – από αποθήκη τροφίμων.

Επίσης, κατασχέθηκαν 439 κιλά από καταστήματα εστίασης, λόγω μη τήρησης των ημερομηνιών διατηρησιμότητας και των συνθηκών φύλαξης.

Η διαχείριση των  κατασχεμένων ποσοτήτων θα  γίνει  υπό την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Τις ημέρες του Πάσχα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των μηχανισμών της Περιφέρειας, όπως εταιρείες διανομής κρεάτων, οπωρολαχανικών και άλλων κατηγοριών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καταστήματα παιχνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις αναψυχής κ.α.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Γλυφάδας: Αθλητικοί χώροι στη θέση νυχτερινών κέντρων στην παραλία

Ένα νέο μεγάλο χώρο άθλησης και αναψυχής δημιουργεί ο Δήμος Γλυφάδας στο παραλιακό μέτωπο της…

5 ώρες ago

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Την παράταση της κήρυξης του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έως…

5 ώρες ago

Έργα ενίσχυσης στη σήραγγα της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως – Αυτοψία του δημάρχου Νέας Ιωνίας

Στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη σήραγγα της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως αναφέρθηκε ο Δήμος…

7 ώρες ago

Εκπαίδευση εθελοντών της Βόρειας Εύβοιας στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Τη σημασία της συνεργασίας και της συνεχούς εκπαίδευσης στον τομέα της πολιτικής προστασίας ανέδειξε εκπαιδευτική…

7 ώρες ago

Αθώος και σε δεύτερο βαθμό ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας

Αθωωτική ήταν και σε δεύτερο βαθμό η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή…

7 ώρες ago

Ευρωπαϊκή διάκριση για τη Χάλκη

Το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός επιλέχθηκε ως μία από τις 10 καλές πρακτικές…

9 ώρες ago