ΔΗΜΟΙ

Αθώος και σε δεύτερο βαθμό ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας

Αθωωτική ήταν και σε δεύτερο βαθμό η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και δύο ακόμη στελέχη της δημοτικής αρχής, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σχετικά με υπόθεση που αφορούσε την παραχώρηση έκτασης σε ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, απαλλάσσοντας εκ νέου τον δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η υπόθεση είχε τις ρίζες της στο 2020, όταν η δημοτική αρχή της Σκιάθου αποφάσισε να μην χορηγήσει συγκεκριμένη έκταση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, εκτιμώντας ότι δεν πληρούνταν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Μετά από σχετική μήνυση που υποβλήθηκε, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του κατηγορήθηκαν ότι παρανόμως δεν είχαν εγκρίνει την όμορη παραχώρηση της έκτασης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο είχε επίσης κρίνει αθώους τους κατηγορουμένους. Ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών και η υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στη Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας.

Με τη σημερινή απόφαση, το δικαστήριο επικύρωσε ουσιαστικά την πρωτόδικη κρίση, απαλλάσσοντας οριστικά τον δήμαρχο Σκιάθου και τα δύο στελέχη της δημοτικής αρχής από τις κατηγορίες.

Τελευταία άρθρα

Γ. Παπαδόπουλος: Προειδοποίηση για τον σεισμό στη Σκιάθο – “Μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις”

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, προχώρησε σε εκτίμηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το σεισμό στη…

9 ώρες ago

Κατερίνη: Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης των ΚΑΠΗ

Οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις γνωστικές τους λειτουργίες μέσα από στοχευμένες και…

10 ώρες ago

Γ. Κωνσταντάτος: “Ξεκινά η ανάπλαση της Λ. Αργυρουπόλεως”

«Ανάσα» για μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος το…

10 ώρες ago

Στην Καλαμαριά ο Ν. Ταχιάος – Σύσκεψη εργασίας για την οδό Πόντου

Αυτοψία στην Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (flyover).

10 ώρες ago

Σέρρες: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από 8 κοινότητες

Η δράση συμβάλλει στην αποτροπή της ρύπανσης του εδάφους και των υδάτινων πόρων.

11 ώρες ago

Ελαιώνας: Ο μεγαλύτερος νέος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας

Ένα νέο, πράσινο κεφάλαιο ανοίγει στον Ελαιώνα.

11 ώρες ago