Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση ΕΛΜΕ – Πρεζεράκου για την μετακίνηση των μαθητών

Ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και πρός τα σχολεία, το μέλλον της Ραλλείου σχολής και γενικότερα θέματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Πειραιά, ήταν το αντικέιμενο της συνάντησης των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Πρεζεράκου.

Κατά τη συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων των εκπαιδευτικών, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία πήραν μέρος οι Διευθυντές του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας και του 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας, η συντονίστρια εκπαίδευσης της Δομής Προσφύγων του Σχιστού και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά.

Επί τάπητος τέθηκαν το ζήτημα της μη πραγματοποίησης του δρομολογίου μετακίνησης των μαθητών/μαθητριών της Δομής Προσφύγων του Σχιστού προς τα σχολεία και αντίστροφα, το ζήτημα της ένταξης των Γυμνασίου και ΓΕΛ της Ραλλείου στα σχολεία που έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα και δικαιούνται μετακίνησης και της έγκαιρης έκδοσης των Ειδικών Μαθητικών Δελτίων.

Για το πρώτο ζήτημα η κ. Πρεζεράκου δήλωσε ότι οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι, δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από ιδιώτη, ακόμα και με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης.

Δεσμεύτηκε, πάντως, ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί εταιρεία με τη μέθοδο leasing.

Όμως, ακόμα κι έτσι, η μετακίνηση θα δρομολογηθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, χωρίς και αυτό να είναι βέβαιο.

Δήλωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί τη Δομή Προσφύγων και τα σχολεία της Δραπετσώνας την Πέμπτη 12/12, καθώς και ότι οι απαιτήσεις-αιτήματα μετακίνησης μαθητών αυξάνονται πάρα πολύ κάθε έτος.

Από την πλευρά τους τα μέλη της ΕΛΜΕ επανέλαβαν την πάγια θέση εκπαιδευτικών και γονιών, αλλά και των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής για αγορά στόλου λεωφορείων και προσλήψεις οδηγών και συνοδών από την Περιφέρεια, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εμπλοκή ιδιωτών.

Για το ζήτημα της Ραλλείου, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Γονέων ζήτησαν την παρέμβαση της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αναγνωριστεί ο υπερτοπικός χαρακτήρας των σχολείων και να δρομολογηθεί η μετακίνηση των μαθητριών από την Περιφέρεια.

Οι γονείς δήλωσαν πως είναι απαράδεκτο να δαπανά κάθε οικογένεια από την τσέπη της 60 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, καθώς το κόστος της μετακίνησης και της μίσθωσης πούλμαν επωμίζονται οι ίδιοι οι γονείς.

Επίσης, η αντιπροσωπεία ζήτησε να ενταχθούν τα δρομολόγια για τα δύο σχολεία στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Αν  και για το πρώτο η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας δήλωσε ότι συμφωνεί, για το δεύτερο απάντησε πως τα αιτήματα είναι πάρα πολλά και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει.

Τέλος, η αντιπροσωπεία έθεσε την ανάγκη να εκδίδονται έγκαιρα τα ειδικά μαθητικά δελτία για τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι γύρω στο Δεκέμβριο, όπως έγινε και φέτος.

Η αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε και πρότεινε τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, με απλή βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο, μέχρι την έκδοση των δελτίων.

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

12 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

12 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

13 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

13 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

14 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

14 ώρες ago