ΔΗΜΟΙ

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Τα τέσσερα εμβληματικά έργα που θα υλοποιηθούν

Τα τέσσερα χρόνια, κρίσιμα και εμβληματικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της παρουσίασης του συνόλου των έργων που θα πραγματοποιηθούν στην Αττική το επόμενο διάστημα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσίασε τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ, με χρονοδιαγράμματα έναρξης και ολοκλήρωση τους.

Τα 4 κρίσιμα και εμβληματικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής προβλέπεται η υλοποίηση των εξής έργων για την πόλη:

  1. Aνέγερση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ), ολοκλήρωση το Α’ εξάμηνο 2028
  2. Αποπεράτωση δημοτικού κολυμβητηρίου (προϋπολογισμού 4.5 εκ. ευρώ), ολοκλήρωση το Α’ εξάμηνο 2028
  3. Ενεργειακή αναβάθμιση 3ου, 4ου, 5ου δημοτικών σχολείων (προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ), ολοκλήρωση το Β’ εξάμηνο 2027
  4. Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις περιοχές Κοντόπευκο, Παράδεισος και Πευκάκια (προϋπολογισμού 14.6 εκ. ευρώ), ολοκλήρωση το Α’ εξάμηνο 2028.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Μία μέρα που δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε τους τελευταίους 11 μήνες να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης κρίσιμα έργα για την πόλη, που αποτελούν χρόνια αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά «λίμναζαν» για δεκαετίες.

Η ανέγερση του νέου Δημαρχείου και η κατασκευή του κολυμβητηρίου θα πάψουν να είναι έργα «φαντάσματα». Το όραμα μας πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα, ενώ ξεκινούν και έργα που θα θωρακίσουν νευραλγικά σημεία της πόλης από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και θα αναβαθμίσουν τρία δημοτικά σχολεία μας. 

Tο πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτιών των σημαντικών έργων έγινε, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου τα έργα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και να ολοκληρωθούν, χωρίς χρονοτριβές και παραλείψεις.

Αυτή η μάχη που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μας αφορά όλους. Για αυτό και σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε την αντιπολίτευση σύμμαχο και συνοδοιπόρο.

Κλείνοντας θέλω να χαιρετίσω τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα μας και συνεργαστήκαμε αρμονικά, για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας η οποία σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, δούλεψαν από κοινού για το σημερινό αποτέλεσμα».

Τελευταία άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης της γνώσης η Κρήτη

Στα εγκαίνια του Κόμβου Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας παρέστη ο…

20 ώρες ago

Νέο αυστηρό πλαίσιο υποχρεώσεων για τις Πολεοδομίες των Δήμων

Στα όρια των αντοχών τους φέρνει, τις ήδη «χτυπημένες» από την υποστελέχωση, οργανωμένα ψηφιακά αρχεία…

21 ώρες ago

Ανοίγει ο δρόμος για τα έργα στη λεωφόρο Κύμης

Το «πράσινο φως» για το επόμενο στάδιο του έργου διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης δίνει το…

21 ώρες ago

Συνεχίζει τη διάθεση δωρεάν rapid tests για τον ιό του Δυτικού Νείλου ο δήμος ΒΒΒ

Τις δράσεις του για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας ενισχύει ο δήμος…

22 ώρες ago

Εκδηλώσεις στην οδό Αθηνάς, χωρίς αυτοκίνητα

Κλειστή για τα αυτοκίνητα παραμένει και σήμερα η οδός Αθηνάς, η οποία στο πλαίσιο των…

22 ώρες ago

Νέος κυκλικός κόμβος στη θέση «Καρολίνα» στο Δήμο Παγγαίου

Έργο πνοής για την οδική ασφάλεια χαρακτηρίζεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ η κατασκευή του νέου…

22 ώρες ago