Πε. Ιούλ 25th, 2024

Επιχορήγηση 5 εκατ. σε περιφέρεια Αττικής και δήμους για την σίτιση 30.000 πολιτών

Πρωτοβουλία για την επιχορήγηση της περιφέρειας και των δήμων της Αττικής με 5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των δομών σίτισης περίπου 30.000 συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, την απόφαση αυτή, που θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας, θα ανακοινώσει, το μεσημέρι, σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου. Η δράση που θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των δήμων και την Εκκλησία θα ξεκινήσει σύντομα και μέσω αυτής οι έχοντες ανάγκη θα λαμβάνουν φαγητό στο σπίτι τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναβαθμίσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πρόσθεσε ότι σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι «να οργανώσουμε με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών τη σίτιση 30.000 συμπολιτών μας στην Αττική.

«Συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τα στοιχειώδη, έχουν ανάγκη να τους εξασφαλίσουμε δύο γεύματα την ημέρα, με έκτακτη επιδότηση 5 εκατ. ευρώ. Υπολογίζουμε ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα οργανώσουν αυτή τη δράση για ένα διάστημα ενάμιση μήνα και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστια δυσκολία και με τα συσσίτια που οργάνωνε η Εκκλησία.

Προτίθεμαι να συνεργαστώ με την Εκκλησία για αυτόν τον σκοπό γιατί το έργο της ήταν και είναι σπουδαίο, ιδίως στον τομέα της στήριξης αυτών των ανθρώπων, αλλά η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας που παίρνουμε για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την απειλή του κορωνοϊού. Και το ίδιο ακριβώς μέτρο που ανακοίνωσα μόλις για την Αττική, προτιθέμεθα να επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει να δοθεί το 50% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές και οι υπουργοί στη μάχη κατά του κοροναϊού, επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός με τις κινήσεις του εκφράζει όλους τους Έλληνες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα άλλα κόμματα θα ανταποκριθούν, δείχνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη του πολιτικού κόσμου.

Είπε συγκεκριμένα: «Είναι μια πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική απόφαση στην οποία έχει ανταποκριθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με την ψυχή μας και την καρδιά μας. Ο πρωθυπουργός εκφράζει με τις κινήσεις του όλους τους Έλληνες και σε αυτό το σημείο. Η κίνηση δείχνει την απόλυτη αλληλεγγύη και ενότητα που πρέπει να δείξουμε σε αυτήν τη μάχη. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υποχρεώσει κανείς τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτά θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και επομένως το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα συνδράμει στην αναγκαία στήριξη των μέτρων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτής της πολύ μεγάλης απειλής».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης και των μισθών ο κ. Θεοδωρικάκος το χαρακτήρισε άκαιρο και άστοχο, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια, στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία.