Τρ. Απρ 23rd, 2024

Ο δήμαρχος Αχαρνών «καρφώνει» την Ευρώπη Κοσμίδη για τα αντιπλημμυρικά: Ευχαριστούμε για την ανυπαρξία σας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η δημοτική αρχή Αχαρνών εναντίον της περιφερειακής συμβούλου της πλειοψηφίας Ευρπώπης Κοσμίδη για καπήλευση του αντιπλημμυρικού έργου της Καπανίτας, από πλευράς της περιφερειακής συμβούλου και Εντεταλμένης Τεχνικών Έργων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε μετά από επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αυγερινού Αθανάσιου τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι εκείνη την περίοδο η Ευρώπη Κοσμίδη ήταν άφαντη στον Δήμο, καθώς πρωτοεμφανίστηκε στον δήμο πριν έναν μήνα «προφανώς γιατί μυρίστηκε ότι θα γίνει έργο στο Δήμο και ήρθε να το καπηλευτεί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών το αντιπλημμυρικό έργο «ήταν μια πρόταση του κ. Κατσιγιάννη Αθανασίου με σκοπό να ενταχθεί στην εργολαβία της περιφέρειας για έκτακτη επισκευή των πρανών των ρεμάτων. Ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης και πράγματι το έργο εντάχθηκε και έτσι την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Αυγερινό και βεβαίως τον συντοπίτη μας περιφερειακό σύμβουλο εντεταλμένο για αντιπλημμυρικά έργα κ. Θανάση Κατσιγιάννης ο οποίος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα όλο το προηγούμενο διάστημα και κίνησε όλες τις διαδικασίες για να μπει ο εργολάβος και επειδή είναι σεμνός δεν ζήτησε ούτε επιδίωξε δημοσιότητα».

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρει σχετικά με την περιφερειακή σύμβουλο Αττικής: «να ευχαριστήσω την κ. ΚΟΣΜΙΔΟΥ για την ανυπαρξία της τόσους μήνες και για την επισήμανση που μας έκανε δημόσια για να διορθώσουμε το δελτίο τύπου και να ευχαριστήσω αυτούς που πραγματικά δούλεψαν, ασχολήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν για το έργο ».

Από την πλευρά της η Ευρώπη Κοσμίδη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση απαντώντας στις αιτιάσεις του δημάρχου Αχαρνών: «Δεν περιμένω να αναγνωριστεί το έργο μου ακόμα , άλλωστε έχουμε πολλή δουλειά ακόμα , αλλά χαίρομαι που διορθώσατε εσείς άμεσα το λάθος σας. Θα είμαι όπως πάντα δίπλα σας στην καθιερωμένη συνάντηση που σας έχω υποσχεθεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα για επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας στα τεχνικά έργα και την οριζόντια συνεργασία μεταξύ Δήμου και περιφέρειας, όπου κατ εξαίρεση για τον Δήμο Αχαρνών επαναλαμβάνεται κάθε μήνα. Φροντίστε απλά να είστε παρών γιατί οι συναντήσεις όπως διαπιστώσατε και ο ίδιος είναι ουσιαστικές. Όλα τα αλλά είναι μικρότητες. Καληνύχτα και καλό Σαββατοκύριακο».