Τρ. Απρ 23rd, 2024

Τα «κλειδιά» της νίκης Πατούλη και οι πρώτες του κινήσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Αποτέλεσµα µιας στοχευµένης στρατηγικής που ακολούθησαν ο Γιώργος Πατούλης και το επιτελείο του ήταν η επικράτηση του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής ήταν από τη µία η αξιοποίηση της πλειοψηφικής απαίτησης της κοινωνίας για αποδοκιµασία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Ρένας ∆ούρου προσωπικά, ενώ από την άλλη το σχέδιο του συνδυασµού «Νέα Αρχή για την Αττική», που επικεντρώνεται στη βελτίωση των υποδοµών και την ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Ο κ. Πατούλης ως έµπειρος αυτοδιοικητικός, που όπως φαίνεται από την προσωπική αυτοδιοικητική του διαδροµή, κέρδιζε πάντα στις εκλογικές διαδικασίες, επένδυσε στην προσωπική του επαφή µε τους πολίτες. Στις επισκέψεις του σε περιοχές, πέρα από τις συναντήσεις µε θεσµικούς φορείς, επιδίωξε να συνοµιλεί και να συναντά όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα τόσο για τα ζητήµατα καθηµερινότητας όσο και για την απήχηση του δικού του πολιτικού λόγου.

Επιτυχηµένη κρίνεται και η στελέχωση των ψηφοδελτίων, από τη στιγµή που υπήρχε εκπροσώπηση όλων των περιοχών και κυρίως όλων των κοινωνικών και επαγγελµατικών οµάδων. Παράλληλα, κατάφερε να αποκρούσει µε ψύχραιµο και αποφασιστικό τρόπο τις µετωπικές και πολλές φορές προσωπικές επιθέσεις της απερχόµενης περιφερειάρχου, αναδεικνύοντας από τη µία το πολύπλευρο έργο του και από την άλλη τις δικές του προτάσεις για κορυφαία ζητήµατα, όπως η πολιτική προστασία, η διαχείριση απορριµµάτων και η οικονοµική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Από την εποµένη κιόλας των εκλογών και αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του επιτελείου του αλλά και όλους τους περιφερειακούς συµβούλους του, ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών, γιατί εκτιµά ότι από την 1η Σεπτεµβρίου, όταν θα αναλάβει και τυπικά τη θέση του περιφερειάρχη, δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις.

Βασικός του στόχος, όπως αναφέρουν στο επιτελείο του, είναι η συνεννόηση και η σύνθεση µε όλες τις παρατάξεις, όπως άλλωστε έχει κάνει µέχρι σήµερα και ως επικεφαλής του ∆ήµου Αµαρουσίου, αλλά και της ΚΕ∆Ε και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.