Πα. Απρ 26th, 2024

Το σόου της Δούρου στην Μάνδρα για τα αντιπλημμυρικά

Στη Μάνδα, όπου το 2017 πνίγηκαν 25 άνθρωποι από τις πλημμύρες βρέθηκε η Ρένα Δούρου, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δούρου μετά τις φονικές πλημμύρες, είχε βρεθεί στον τόπο της τραγωδίας λέγοντας ότι θέλει να συνδράμει ώστε να αποδοθούν ευθύνες ώστε κάποιοι να τιμωρηθούν.

Πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου του 2019, η εισαγγελέας πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος εννέα προσώπων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, μεταξύ των οποίων και η ίδια.

Σήμερα, η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε εδώ όχι για να υποσχεθούμε έργα αλλά για να δούμε την εξέλιξη των εργασιών για δύο σπουδαία έργα. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο έργο που αφορά την εκτρπή της Αγίας Αικατερίνης και τη διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες καθώς και το μεγάλο έργο οδοποιίας που είχε λειτουργήσει με έναν τραγικό τρόπο και οδήγησε στην απώλεια ζωών».

Ξεχνώντας την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στο πρόσωπό της για τις φονικές πλημμύρες, σημείωσε πως «αρχές Ιουνίου το απέραντο εργοτάξιο στη Μάνδρα θα αποκαταστήσει το έλλειμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης και θα παραδοθεί στους συμπολίτες μας».

Μάλιστα η περιφερειάρχης Αττικής αυτοαποθεώθηκε για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. «Είναι σε ένα χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να βρεθεί στο ιστορικό κανενός άλλου φορέα της ελληνικής Δημοκρατίας. Φτάσαμε ακόμη και στην επίταξη, δεν περιμέναμε τις δικαστικές αποφάσεις αποφάσεις για το ύψος των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις. Είναι έργα που περαιώνονται και είχαν σχεδιαστεί από τον Οκτώβριο του 2014. Είναι έργα που είχαν δρομολογηθεί να γίνουν, αλλά δεν είχαμε το χρονοδιάγραμμα των θεομηνιών.»