Πα. Απρ 26th, 2024

Η έκπληξη που έκανε ο Πατούλης στο debate των υποψηφίων Περιφερειαρχών

Μεγάλο θέμα συζήτησης έγινε το debate της Παρασκευής στον Ιανό μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής. Γιώργος Πατούλης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Πρωτούλης διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που έκρυβε στο τέλος μια μικρή έκπληξη. Η συντονίστρια, Μαργαρίτα Πουρνάρα, έκανε μια τελευταία ερώτηση και στους τέσσερις, αν βρίσκουν κάποια αρετή στους συνυποψηφίους τους. Ήταν – ας πούμε – ένα τεστ πολιτικού πολιτισμού και ταυτόχρονα μια δοκιμασία για το ποιος είναι ποιο έτοιμος για τη νέα κουλτούρα συνεργασίας που επιβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Το αποτέλεσμα ίσως ξαφνιάσει πολλούς: Μόνο ο Γιώργος Πατούλης πέρασε το “τεστ”! Ο Γιάννης Πρωτούλης αντί να απαντήσει, επανέλαβε τις λίγο έως πολύ γνωστές θέσεις που έχει το ΚΚΕ. Η Ρένα Δούρου επιτέθηκε σε όλους και φάνηκε ανέτοιμη για μια τέτοια ερώτηση. Ο Γιάννης Σγουρός είπε γενικά και αόριστα ότι “κάθε άνθρωπος έχει δική του αξία, δική του πορεία και δική του ιστορία” και μετά συνέχισε την κριτική του προς τη σημερινή Περιφερειάρχη, λέγοντας “Ρένα, έχεις μεγάλη αλαζονεία”.

Ο Γιώργος Πατούλης απέδειξε ότι η εμπειρία του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τον έχουν διδάξει ότι σε θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ενώνει και να συνθέτει. Έτσι, όταν πήρε το λόγο είπε ότι η Δούρου είναι πεισματάρα, ο Πρωτούλης συνεπής και ο Σγουρός ότι διαθέτει εμπειρία – είχε δηλαδή ένα καλό λόγο για τον καθένα. Τους κάλεσε στη συνέχεια να καταθέσουν όλοι τις προγραμματικές τους θέσεις για την ανάπτυξη της Αττικής, προσθέτοντας “εδώ είμαι να συνεργαστώ για να φτιάξουμε το μέλλον”.

Όσοι είδαν τη συζήτηση από κοντά στο βιβιοπωλείο του Ιανού και όσοι την παρακολούθησαν από το διαδίκτυο σίγουρα έβγαλαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Αττικής και για το πως αντιλαμβάνεται κάθε υποψήφιος τη συνεννόηση και τις συνεργασίες.