Περιφέρεια Αττικής

Την παιδική χαρά στον Λόφο Φινοπούλου αναβαθμίζει η Περιφέρεια Αττικής

Τη δημιουργία ενός ακόμα πρότυπου χώρου ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στον Λόφο Φινόπουλου, πλησίον του Πεδίου του Άρεως.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού χώρου παιχνιδιού, που θα ενισχύσει τον χαρακτήρα του πάρκου ως σημείου συνάντησης και αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς τους, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Περιφέρειας για την ανάδειξη, την αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δημόσιων χώρων πρασίνου της Αττικής

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το έργο, ύψους 321.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, θα παραδοθεί εντός των επόμενων 12 μηνών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και ασφαλών δαπέδων. Η σύμβαση υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.» Γιώργο Κορμά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας που αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου.

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας για την ενίσχυση των αστικών υποδομών, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήωσε:

«Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στον Λόφο Φινοπούλου είναι μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση στο ευρύτερο σχέδιό μας για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου της Αττικής. Σε ένα σημείο που αποτελεί νοητή συνέχεια του Πεδίου του Άρεως, δημιουργούμε έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό χώρο για τα παιδιά και τις οικογένειες, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον χαρακτήρα του πάρκου ως ζωντανού πυρήνα αναψυχής μέσα στην πόλη.

Το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνολικής προσπάθειας αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, μαζί με το Αττικό Άλσος και το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Συνολικά, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα 76 έργων πρασίνου και αστικών υποδομών, προϋπολογισμού άνω των 409 εκατ. ευρώ, με 46 παρεμβάσεις στα μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα. Ήδη 32 έργα έχουν ολοκληρωθεί, εκτελούνται ή δημοπρατούνται, ενώ ακόμη 44 ωριμάζουν ώστε να περάσουν στη φάση της υλοποίησης έως το τέλος του 2028.

Για εμάς, το πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα. Και με κάθε έργο θέλουμε να επιστρέφουμε στους πολίτες δημόσιους χώρους ασφαλείς, ανοιχτούς, ανθρώπινους και πραγματικά ζωντανούς».

Τελευταία άρθρα

Θεσσαλονίκη: Πρασίνισε το “Πάρκο των Αναμνήσεων”

Αποτελεί την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία πολιτών για την υιοθέτηση και το πρασίνισμα ενός δημόσιου χώρου…

8 λεπτά ago

Στην ΠΑΜΘ το Συνέδριο Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών

Το 2ο FORUM – Συνέδριο Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας φιλοξενεί σήμερα…

12 λεπτά ago

Άρχισαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Αστυνομίας Αχαρνών

Από το 26ο-29ο Δημοτικό άρχισαν φέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αχαρνών,…

22 λεπτά ago

Δίπλα στους μικρούς μαθητές ο Δήμος Αιγάλεω

Δίπλα στους μικρούς μαθητές βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο δήμος Αιγάλεω που ολοκλήρωσε τη…

31 λεπτά ago

«Όχι» σε δομή φιλοξενίας μεταναστών από το δήμο Αποκορώνου

Αντίθετος στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή είναι ο δήμος Αποκορώνου, με…

59 λεπτά ago

Κέντρα Ολικής Φροντίδας σε Κω και Σύρο

Το συνολικό ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν οι δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου…

1 ώρα ago