ΔΗΜΟΙ

«Όχι» σε δομή φιλοξενίας μεταναστών από το δήμο Αποκορώνου

Αντίθετος στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή είναι ο δήμος Αποκορώνου, με το δήμαρχο, Χαράλαμπος Κουκιανάκης να στέλνει επιστολή στην Περιφερειακή Ένωση των δήμων της Κρήτης, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα παραχωρήσει χώρο, επικαλούμενος την απουσία των απαραίτητων υποδομών και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Όπως τονίζει στην επιστολή του, ο δήμος Αποκορώνου δεν αποδέχεται τη χωροθέτηση της συγκεκριμένης δομής στα διοικητικά του όρια και δεν προτίθεται να προτείνει, να διαθέσει ή να αποδεχθεί οποιονδήποτε χώρο για τον σκοπό αυτό.

Ο δήμαρχος επισημαίνει την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει  κατάλληλη κτηριακή υποδομή ή διαθέσιμος χώρος που να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφάλειας, υγιεινής, λειτουργικότητας και αξιοπρεπούς διαμονής.

Επίσης σημειώνει ότι η τοπική κοινωνία του Αποκόρωνα δεν αποδέχεται την εγκατάσταση της συγκεκριμένης δομής.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση αυτή δεν στρέφεται κατά της ανθρωπιστικής διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, ούτε αμφισβητεί την υποχρέωση αντιμετώπισης κάθε ανθρώπου με αξιοπρέπεια και σεβασμό, θέτει με έμφαση το ζήτημα του θεσμικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και της δημοκρατικής συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα υπογραμμίζει ότι:

«Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παρακάμπτεται και οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως αποδέκτες αποφάσεων, κάθε σχεδιασμός οφείλει να στηρίζεται στον θεσμικό διάλογο, στον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων κάθε τόπου και στη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση των πολιτών».

Share

Τελευταία άρθρα

Στην ΠΑΜΘ το Συνέδριο Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών

Το 2ο FORUM – Συνέδριο Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας φιλοξενεί σήμερα…

2 λεπτά ago

Άρχισαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Αστυνομίας Αχαρνών

Από το 26ο-29ο Δημοτικό άρχισαν φέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αχαρνών,…

13 λεπτά ago

Δίπλα στους μικρούς μαθητές ο Δήμος Αιγάλεω

Δίπλα στους μικρούς μαθητές βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο δήμος Αιγάλεω που ολοκλήρωσε τη…

21 λεπτά ago

Την παιδική χαρά στον Λόφο Φινοπούλου αναβαθμίζει η Περιφέρεια Αττικής

Τη δημιουργία ενός ακόμα πρότυπου χώρου ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας…

28 λεπτά ago

Κέντρα Ολικής Φροντίδας σε Κω και Σύρο

Το συνολικό ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν οι δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου…

1 ώρα ago

Εξελίξεις για το πάρκο logistics στον Ασπρόπυργο

Στο στάδιο του περιβαλλοντικού ελέγχου από την Περιφέρεια Αττικής έχει περάσει πλέον ο σχεδιασμός των…

2 ώρες ago