Περιφέρεια Αττικής

Μεγάλη συμμετοχή στον 9ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

Αφιερωμένος στον αθλητισμό και το περιβάλλον και με σύνθημα: «Κάθε βήμα, μια ανάσα για τον πλανήτη», ήταν ο 9ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα που διεξήχθη την Κυριακή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

Η διοργάνωση περιλάμβανε τρεις διαδρομές – 21,1 χλμ, 5 χλμ και 800 μέτρα για παιδιά – προσελκύοντας δρομείς κάθε ηλικίας και δυναμικότητας.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε ο τερματισμός του 74χρονου Νίκου Τσατσακλά, που αν και τυφλός, ολοκλήρωσε τον αγώνα με τη βοήθεια της συνοδού του, συγκινώντας κοινό και συμμετέχοντες.

Στο τέλος των αγώνων, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές Μαρία Σταμούλη, Ουρανία Ρεμπούλη και Λουκά Πρωτονοτάριο, που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Στο πλαίσιο των αγώνων, ο κ. Δαμάσκος δήλωσε: «Είχα τη χαρά να παρευρίσκομαι σήμερα στον 9ο Ημιμαραθώνιο, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου με επίκεντρο κάθε χρόνο τον ιστορικό Μαραθώνα, την πόλη που γέννησε τον Μαραθώνιο Δρόμο, δεν αποτελεί απλώς έναν σημαντικότατο αθλητικό θεσμό, αλλά πολύ περισσότερο επαναπροσδιορίζει τη σχέση των πολιτών και της νεολαίας μας με τον αθλητισμό και το περιβάλλον.

Και όλο αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη χαρά της συμμετοχής σε μία τέτοια μαζική αθλητική διοργάνωση!

Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Μαραθώνα και τον Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα για την άψογη διοργάνωση, αλλά και όλους τους εθελοντές, τους συλλόγους και τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτή.

Η Περιφέρεια Αττικής, και ειδικά ο Περιφερειάρχης μας Νίκος Χαρδαλιάς, στηρίζουν με συνέπεια τέτοιες πρωτοβουλίες, πιστεύοντας στον ρόλο του αθλητισμού ως μοχλού καλλιέργειας άμιλλας, παιδείας και υγείας για όλους.

Στόχος μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες άθλησης σε κάθε γωνιά της Αττικής, να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές και να στηρίξουμε οργανωμένες αθλητικές δράσεις που συνδέονται με τις τοπικές κοινωνίες.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους, που έλαβαν μέρος σήμερα παρά τον βροχερό καιρό, και χαρήκαν αυτή τη γιορτή του αθλητισμού!».

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

2 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

4 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

4 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

4 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

4 ώρες ago