ΔΗΜΟΙ

Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε τον καθαρισμό της παλιάς κοίτης του Ληθαίου

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης των Τρικάλων, ο καθαρισμός της παλιάς κοίτης του Ληθαίου ποταμού.

Πρόκειται για έργο που εντάχθηκε στη συνολική προσπάθεια βελτίωσης της προστασίας των Τρικάλων, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων με παρεμβάσεις του επεδίωξε χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις σε περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel.

Το έργο είχε τον τίτλο «Άμεσες εργασίες καθαρισμού της στένωσης του υδάτινου στοιχείου του ΓΟΕΒ στην παλαιά κοίτη του Ληθαίου». Ηταν το Υποέργο 1 του συνολικού έργου «Άμεσες εργασίες για την διαχείριση κινδύνου από τα αποτελέσματα της καταστροφικής πλημμύρας Daniel στον Δήμο Τρικκαίων» (το άλλο υποέργο αφορά στην απομάκρυνση των μπαζών από γκρεμισμένα σπίτια).

Ηταν, μάλιστα, ενταγμένο στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ 2021-2025», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και ποσό 196.099,19€ (με ΦΠΑ) και το υλοποίησε η εταιρεία «ΜΕΤΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ».

Τελευταία άρθρα

Αποκατάσταση του τραμπολίνου από τον Δήμο Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε ολική ανάπλαση του τραμπολίνου, σήμα κατατεθέν…

2 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Νέας Κηφισιάς

Θα ακολουθήσει η διαμόρφωση ζώνης περιπάτου στην περιοχή.

2 ώρες ago

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει τους ανεμόμυλους στο Οροπέδιο Λασιθίου

Προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύεται η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

2 ώρες ago

Αναβάθμιση Υδρευτικών Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑ Βόλβης από την Περιφέρεια

Θα εγκατασταθούν 3 ολοκληρωμένες μονάδες επεξεργασίας νερού με κατάλληλες βαθμίδες φίλτρανσης, προεπεξεργασίας και αντίστροφης ώσμωσης.

2 ώρες ago

Διεθνής προβολή για τα θεσσαλικά τυροκομικά προϊόντα στο Παρίσι

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση «Salon du Fromage et des Produits Laitiers».

3 ώρες ago

Συνάντηση εργασίας Πτωχού με Χατζηδάκη – Κυρανάκη – Βλάση

Συζητήθηκε η πιλοτική αξιοποίηση τμημάτων του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

3 ώρες ago