Πε. Απρ 25th, 2024

Πυρά Στυλιανίδη κατά Περιφέρειας για τις πλημμύρες: Ανοχύρωτη η Ροδόπη – Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

Αιχμές για τη διαχείριση των πλημμυρών που έπληξαν την ανατολική Ροδόπη από πλευράς περιφέρειας, αφήνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ σε ανακοίνωσή του για το θέμα χαρακτηρίζει «ανοχύρωτο» τον νομό Ροδόπης, ενώ κάνει λόγο για «διοικητική αναποτελεσματικότητα», Την ίδια στιγμή ο κ. Στυλιανίδης καλεί τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο να κηρύξει την περιοχή σε ξατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

«Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ροδόπης πρέπει να κηρύξουν το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δια της Πολιτικής Προστασίας για να μπορέσουμε μετά να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση ζημιών και υποδομών. Δεν πρέπει να επιδείξουμε επουδενί τη νωχελικότητα και την αδιαφορία που επιδείχθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Την ίδια στιγμή, ο κ Στυλιανίδης αργά τη νύχτα της Τρίτης παρενέβη προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο, ζητώντας του άμεση κινητοποίηση για την καταγραφή, την αποτίμηση και την αποζημίωση των ζημιών που υπέστη μεγάλο μέρος των καλλιεργειών της Ροδόπης, κυρίως στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας- Σαπών και Φιλύρας-Αρριανών.

Αναλυτικά στη δήλωση του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρει:

«Οι ζημιές που έγιναν για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν ότι ο νομός μας είναι ανοχύρωτος στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και της διοικητικής αναποτελεσματικότητας. Είναι ανάγκη εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση να κινητοποιηθεί άμεσα και η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ροδόπης πρέπει να κηρύξουν το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δια της Πολιτικής Προστασίας για να μπορέσουμε μετά να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση ζημιών και υποδομών. Δεν πρέπει να επιδείξουμε επουδενί τη νωχελικότητα και την αδιαφορία που επιδείχθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αντιστοιχεί για να μη χάνουμε συνέχεια ευκαιρίες σε βάρος των ανθρώπων μας και της περιοχής μας. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως βουλευτές είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, όπως και όσο χρειάζεται».