ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: Ξεκινούν επισκευές κρηπιδότοιχων στο παραλιακό μέτωπο Ιτέας – Κίρρας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε -σε εκτέλεση προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας- το έργο: «Επισκευή κρηπιδότοιχων στην Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ιτέας – Κίρρας», αρχικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο «Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η τοπική ανακατασκευή και ανάπλαση κρηπιδότοιχων σε δύο τμήματα επί της ακτής Ποσειδώνος, μήκους περίπου 55μ. και 175μ. αντίστοιχα. Σε αυτά τα σημεία διαπιστώθηκε εκτεταμένη αποδιοργάνωση των κρηπιδότοιχων, του παλαιού σκυροδέματος του καταστρώματος, καθώς και καθιζήσεις στην ανωφέρεια που χρήζουν παρέμβασης και αποκατάστασης.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων:
• Αποξήλωση των φθαρμένων και κατακερματισμένων επιφανειών σκυροδέματος και τμημάτων των κρηπιδότοιχων, όπου είναι σαθροί και κατεστραμμένοι.
• Τοπικές επισκευές των κρηπιδότοιχων στα σημεία με αστοχίες, με ειδικά υλικά για την αποφυγή διάβρωσης.
• Κατασκευή φρεατίων και δικτύων για μελλοντική εγκατάσταση ιστών φωτισμού.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε αγαστή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και μετά την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιτέας και της Κίρρας. Επιδίωξή μας, είναι η ανακατασκευή και ανάπλαση των κρηπιδότοιχων σε τμήματα της ακτής Ποσειδώνος.
Μεριμνούμε παράλληλα για την κατασκευή φρεατίων και την εγκατάσταση υποδομής για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων. Ο στόχος του νέου έργου που ξεκινά την επόμενη περίοδο είναι η ασφάλεια των διερχομένων, αλλά και ο εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Η αποκατάσταση των κρηπιδότοιχων στην παραλιακή ζώνη Ιτέας – Κίρρας είναι μια παρέμβαση ουσίας, με στόχο την προστασία των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών μας. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να δώσει λύσεις σε προβλήματα φθορών και επικινδυνότητας, τα οποία είχαν εντοπιστεί σε καίρια σημεία του παραλιακού μετώπου. Μέσα από τη συνεργασία μας με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε παρεμβάσεις με μακροπρόθεσμο όφελος για την τοπική κοινωνία και τον τόπο μας».

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

2 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

3 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

3 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

4 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

5 ώρες ago