Σα. Απρ 27th, 2024

Στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής η ασφάλεια των εργαζόμενων στο Θριάσιο Πεδίο

Μία πολύ σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής,  παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ανώτερων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημάρχων της Δυτικής Αττικής και εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η «Λήψη μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση της έλλειψης βασικών υποδομών και αποκατάσταση της ασφάλειας στη λειτουργία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου».

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κλεάνθης Βαρελάς, ανέφερε τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής αλλά και τα ιδιαίτερα ζητήματα παραβατικότητας, την έλλειψη  υποδομών και πως για αυτά πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να διορθωθούν, πάντα σε συνεργασία με την πολιτεία και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για ζητήματα ασφάλειας που αφορούν την περιοχή της Δυτικής Αττικής τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Στρατηγός Γεώργιος Γαλιάτσος. Από την φυσική  ηγεσία της Αστυνομίας ο Γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Διευθυντής  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Λυκούργος Μπιτσακάκης, ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχος Αθανάσιος Κάμπρας, καθώς  επίσης και οι επικεφαλής ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων).

Για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους μίλησαν οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου κος Γιάννης Ηλίας, Μάνδρας – Ειδυλλίας κος Αρμόδιος Δρίκος, Ελευσίνας    κος Γιώργος Γεωργόπουλος και Φυλής κος Χρήστος Παππούς,  οι οποίοι πρότειναν και συγκεκριμένες λύσεις.

Την Ελληνική Εταιρεία Logistics εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δρ. Βασίλειος Ζεϊμπέκης καθώς και μέλη του Δ.Σ.