Πε. Απρ 18th, 2024

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Σύσκεψη Μέτιου – Nicola De Michelis για το ΕΣΠΑ

Η παρουσίαση των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 καθώς επίσης η έναρξη και οι κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) Nicola De Michelis, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδόνιας Θράκης Χρήστου Μέτιου, στην Κομοτηνή.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παύλος Δαμιανίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» Παναγιώτης Κουδουμάκης και στελέχη της DG REGIO και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, τονίστηκε  τον αντίκτυπο των έργων και δράσεων που υλοποιούνται στην Περιφέρειά μας με πόρους του ΕΣΠΑ, τόσο στο επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι μεταφορές, όσο και στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη της υγείας και της εκπαίδευσης, η κοινωνική πρόνοια.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση με φορείς της Περιφέρειας σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου έγινε διάλογος και διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.
Ο κ. Nicola De Michelis πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε έργα που έχουν κατασκευαστεί και σε επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.