ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

700.000 ευρώ από την Περιφέρεια σε οικισμούς της Μεγαλόπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί μια νέα σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των περιβαλλοντικών υποδομών του Δήμου Μεγαλόπολης με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027».

Η νέα πρόσκληση εντάσσεται στη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της περιοχής. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 700.000 ευρώ, με στόχο τη βελτίωση και επέκταση των σχετικών υποδομών, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη και ενεργειακά αποδοτική διαχείριση των πόρων.

Παρεμβάσεις σε Ίσαρη και Καρύταινα

Στο επίκεντρο της πρόσκλησης βρίσκονται οι παραδοσιακοί οικισμοί Ίσαρη και Καρύταινα, όπου προβλέπεται η ενίσχυση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Συγκεκριμένα, η προβλεπόμενη πράξη αφορά την προμήθεια δύο compact μονάδων βιολογικού καθαρισμού, οι οποίες θα εξυπηρετούν τους δύο οικισμούς, καθώς και την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στον Ίσαρη. Στόχος είναι η ολοκληρωμένη συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων και η ουσιαστική αναβάθμιση των περιβαλλοντικών υποδομών των συγκεκριμένων περιοχών.

Η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Μεγαλόπολη, μέσα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, με παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων, στη βελτίωση του αστικού και οικιστικού περιβάλλοντος και στη δημιουργία σύγχρονων και ανθεκτικών υποδομών.

Τελευταία άρθρα

Καβάλα: 9 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου

Το έργο εντάχθηκε στο "ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2026 - 2030".

20 λεπτά ago

Έργα και λύσεις για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης

Το Κολυμβητήριο ΚΑΠΠΑ 2000 θα χρησιμοποιείται και από την Ομοσπονδία ενώ προχωρά και η αναβάθμιση…

36 λεπτά ago

Χαρδαλιάς: Νέος στρατηγικός άξονας Αττικής – Πεκίνου με αιχμή επενδύσεις, καινοτομία και πολιτισμό

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Εκτελεστικό Αντιδήμαρχο Πεκίνου Xia Linmao το…

1 ώρα ago

Π. Φάληρο: Στοχευμένοι ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζεται η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων…

2 ώρες ago

Train the Farmer: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον αγροτουρισμό

Το Νότιο Αιγαίο επενδύει στη γνώση των ανθρώπων της παραγωγής.

2 ώρες ago

Κορδελιό-Εύοσμος: Παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Παπακυριαζή στον Δήμο

Συνδυασμός κατοικιών και χώρων αναψυχής και άθλησης στο «Ζιάκα».

2 ώρες ago