ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

1 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Αρκαδικό Χωριό-Σαμπατική

Εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πελοποννήσου 2026-2030, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, το έργο «Συντήρηση και βελτίωση χάραξης στην Επαρχιακή Οδό Άστρους – Λεωνιδίου, στο τμήμα Αρκαδικό Χωριό-Σαμπατική», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδική Ασφάλεια», αποτελώντας μία ακόμη ουσιαστική παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη βελτίωση των οδικών υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Οι εργασίες αφορούν τη συντήρηση και τη βελτίωση της χάραξης της επαρχιακής οδού στο τμήμα Αρκαδικό Χωριό – Σαμπατική, με στόχο την αναβάθμιση των γεωμετρικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών του δρόμου. Προβλέπονται διαπλατύνσεις του οδοστρώματος, χωματουργικές εργασίες, έργα αποχέτευσης ομβρίων, κατασκευή νέας οδοστρωσίας και ασφαλτικής στρώσης, καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και νέας οριζόντιας σήμανσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένα αναβαθμισμένο και ασφαλέστερο οδικό τμήμα, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στη μείωση της επικινδυνότητας και στην ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Τελευταία άρθρα

Αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών στο Λεβερκούζεν

Συμμετείχε στο Εργαστήριο «Αστική ανάπτυξη - Δημοκρατία - Πολιτισμός Μνήμης».

1 ώρα ago

Συνάντηση Λιβάνιου-Ταμπουρίδη – Στο επίκεντρο οι χρηματοδοτήσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Λευτέρης Ταμπουρίδης.

2 ώρες ago

Κοινή παρέμβαση Δημάρχων της Άρτας για τη στήριξη των παραγωγών πράσινης επιτραπέζιας ελιάς

Οι τρεις Δήμαρχοι μεταφέρουν στην Πολιτεία την έντονη ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των παραγωγών για…

2 ώρες ago

Αθήνα: Νέο βήμα για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους

Μια νέα παρέμβαση στον πυρήνα της πρωτεύουσας επιχειρεί να κάνει την καθημερινή μετακίνηση πιο αυτόνομη…

3 ώρες ago

Νέα παρέμβαση 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας

Πρόκειται για την πράξη «Συντήρηση της Εθνικής Οδού 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και…

4 ώρες ago