Υπογράφηκε η σύμβαση και εξασφαλίστηκε προϋπολογισμός 810.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενεργειακή βελτίωση και ανακαίνιση του Παπαστράτειου Μεγάρου Αγρινίου.
Το Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου είναι η «καρδιά» του πολιτισμού, της τέχνης και του αθλητισμού της πόλης. Μετά από 27 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και φιλοξενίας χιλιάδων πολιτών, έφτασε η στιγμή να αναβαθμιστεί ριζικά.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, “στην πράξη αυτό σημαίνει:
– Προσβασιμότητα και σεβασμός για όλους: Με τη δημιουργία νέου, ειδικά διαμορφωμένου χώρου υγιεινής για ΑμεΑ στον Α’ όροφο, το κτίριο θα είναι προσβάσιμο σε κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια.
– Ασφάλεια και Άνεση στην Καθημερινότητα: Η αντικατάσταση του παλιού δαπέδου στον Γ’ όροφο με νέο ελαστικό αθλητικό δάπεδο, το τρίψιμο των ξύλινων δαπέδων του Β’ ορόφου και η πλήρης ανακαίνιση όλων των WC, εξασφαλίζουν ότι όλοι οι χρήστες θα αθλούνται και θα δραστηριοποιούνται σε ένα ασφαλές, καθαρό και σύγχρονο περιβάλλον.
– «Ανάσα» για το Περιβάλλον: Με εγκατάσταση υπερσύγχρονων αντλιών θερμότητας, νέα μόνωση στο δώμα, νέο φωτισμό LED σε όλο το κτίριο, μειώνεται δραστικά η κατανάλωση ενέργειας, επομένως χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.
– Προστασία ενός Τοπικού Τοπόσημου: Όλες οι παρεμβάσεις (νέα επιχρίσματα, συντήρηση υαλοπετάσματος, μονώσεις) γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος του Μεγάρου, προστατεύοντας την κληρονομιά της πόλης.
Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν ανακαινίζουμε απλώς ένα κτίριο 2.353 τετραγωνικών μέτρων. Επενδύουμε στη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και τον πολιτισμό. Θωρακίζουμε τις υποδομές μας, για να συνεχίσουν να δίνουν ζωή στον τόπο μας”.
Με έντονη συγκίνηση και σε κλίμα ιστορικής μνήμης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου οι εκδηλώσεις…
Ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026 τα οριστικά αποτελέσματα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών…
Ο Αύγουστος στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ απλώς ένας μήνας. Ήταν μια ολόκληρη εποχή μέσα…
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται μέσα στον Αύγουστο οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων…
Στη Σαλαμίνα βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας…
Μια ιδιαίτερα δύσκολη και προσωπική στιγμή βιώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος…