ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Ρόδο

Η χθεσινή σύσκεψη εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, έφερε απτά αποτελέσματα για το νησί της Ρόδου αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη γενικότερα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, “είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να φιλοξενήσουμε τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι τέσσερεις Βουλευτές Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος, ο Δήμαρχος Ρόδου με τον Αναπληρωτή του, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, η ηγεσία των Δικαστικών Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο και οι επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.

Μια πολύωρη σύσκεψη στην οποία αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, κατέληξε σε ομοφωνία και αποφάσεις:
● Ανέγερση Νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Ρόδο. Ενας σύγχρονος χώρος απονομής Δικαιοσύνης, είναι αυτό που απαιτεί η εποχή στην οποία αυτές οι υποδομές έχουν πλέον πολύ ειδικές προδιαγραφές. Οι πιθανές θέσεις κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου συμφωνήθηκαν και σύντομα θα γίνει η τελική επιλογή μετά την εξέταση των τεχνικών χαρακτηριστικών της κάθε θέσης.

● Επειδή ένα τόσο μεγάλο έργο απαιτεί χρόνο και τα προβλήματα στο υπάρχον κτίριο είναι καθημερινά, συμφώνησε το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει άμεσα μια “ανοιχτή εργολαβία” για τη διαρκή συντήρηση των τωρινών εγκαταστάσεων προκειμένου να υπάρχει συνεχής φροντίδα αυτών.

● Αξιοποιείται επιτέλους το ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Κτηματολογίου, το οποίο παρέμενε— λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων— αναξιοποίητο, ενώ μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις. Με τη μεταφορά του Διοικητικού Πρωτοδικείου και όλων των αρχείων του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου εκεί, το κεντρικό κτίριο θα πάρει μια πολύ μεγάλη ανάσα σε ωφέλιμους χώρους.

● Ταυτόχρονα, προχωρά η μελέτη ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου, η οποία βρίσκεται στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για έλεγχο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γ. Χατζημάρκος δήλωσε: “Υπάρχει πλήρες και συγκεκριμένο πλάνο και δέσμευση ότι η Δικαιοσύνη στο νησί θα στεγαστεί επιτέλους εκεί που της αξίζει. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες και βεβαίως τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις εξαιρετικά σοβαρές αποφάσεις της χθεσινής και ιστορικής, συνάντησης. Απο την πλευρά μας, είναι σαφές, για μία ακόμη φορά, οτι θα βάλουμε πλάτη σε όλο αυτό το σχέδιο όπου και όπως μας ζητηθεί απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Άλλωστε, αυτό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι καθημερινή πρακτική”.

Τελευταία άρθρα

Χρηματοδότηση για πυροπροστασία ζητά από το Πράσινο Ταμείο το Χαϊδάρι

Αίτημα προς το Πράσινο Ταμείο για την επανεξέταση και έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την…

5 ώρες ago

Προσλήψεις στα Διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας του δήμου Αθηναίων

Από σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για την στελέχωση…

6 ώρες ago

Ολοκληρώνεται το έργο οδικής ασφάλειας των 45 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Η Μεσσηνία ήταν ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Δημήτρη Πτωχού στα ολοκληρωμένα τμήματα του…

6 ώρες ago

Έργα συντήρησης του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων Νήσων ανακοίνωσε ο Γ. Τρεπεκλής

Την Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων Νήσων ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή…

7 ώρες ago

Νέα χρηματοδότηση για παρεμβάσεις στο Δερβένι Εύβοιας

Χρηματοδότηση, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για παρεμβάσεις προστασίας στο Δερβένι…

7 ώρες ago

Παρεμβάσεις στα σχολεία του Γαλατσίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γαλατσίου,…

7 ώρες ago