Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κέρκυρα με τη δυναμική ανταπόκριση φορέων, επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών οργανισμών και της νέας γενιάς, η «Ημέρα Καριέρας», την οποία οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, μέσα από το έργο του «Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας ΠΙΝ», έθεσε στο επίκεντρο μια στρατηγική επιλογή με ξεκάθαρο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα: τη σύνδεση της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με πραγματικούς όρους και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, στόχος είναι η επένδυση σε πολιτικές που μετατρέπουν την ανάπτυξη σε απασχόληση, την προοπτική σε ευκαιρία και τη συνεργασία σε βιώσιμη πρόοδο για τα Ιόνια Νησιά.
Σύμφωνα με τον κ. Τρεπεκλή, στο επίκεντρο της στρατηγικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκεται ο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας», ένα καινοτόμο εργαλείο που για πρώτη φορά «χαρτογραφεί» τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής οικονομίας.
Ο Περιφερειάρχης έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη μετάβαση σε μια στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική, η οποία επενδύει στις δεξιότητες που απαιτεί το αύριο, η τεχνολογία και η πράσινη ανάπτυξη, αλλά και στην ευελιξία που επιτάσσει η σύγχρονη αγορά εργασίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, όπως και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, απέδωσαν τα εύσημα στον Περιφερειάρχη για μια πρωτοβουλία ουσίας, που απαντά στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενισχύει την τοπική οικονομία και δημιουργεί συνθήκες, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον τους στον τόπο τους.
Τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες, μία σκηνή και ένας κοινός σκοπός: η αγάπη και η προσφορά στον…
Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λίγες ημέρες πριν από το Ετήσιο…
Νέα δεδομένα για την παρακολούθηση της πορείας της Ελλάδας προς την κυκλική οικονομία, τη διαχείριση…
Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής βρέθηκαν τα οικονομικά αδιέξοδα της…
Επιτακτική είναι σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της Φυλής η μείωση του πληθυσμού των λύκων…
Το πολυσχιδές και σημαντικό έργο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για τα νησιά ήταν το…