ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια ΑΜΘ: Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με σύγχρονη ηλεκτρονική εφαρμογή

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στην καλύτερη διαχείριση των τροχαίων συμβάντων, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επενδύει σε έξυπνες λύσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία προς όφελος των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή η πρώτη συνάντηση εργασίας για τη λειτουργία μιας σύγχρονης ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2026.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ιρφάν Χατζηγκενέ, καθώς και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Παντελής Δελίδης, μαζί με εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Η εφαρμογή θα παρέχει:
✔️ καταγραφή και παρακολούθηση τροχαίων ατυχημάτων σε πραγματικό χρόνο
✔️ ανάλυση στατιστικών δεδομένων
✔️ υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων και τον επιχειρησιακό συντονισμό

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, επισημαίνοντας ότι «μόνο με συντονισμό, ανταλλαγή δεδομένων και κοινή δράση μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους της Περιφέρειάς μας και να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές».

Τελευταία άρθρα

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε Λαγκάδια, Στεμνίτσα-Δημητσάνα & Χώρα

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δημοπρατήσεις τριών έργων ύψους 4,25 εκατ. ευρώ στη Γορτυνία.

9 ώρες ago

6,16 εκ. ευρώ για έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μικρά Μαντίνεια

Το έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης…

9 ώρες ago

Καλλιθέα: Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση 5,5 στρεμμάτων στο πρώην οικόπεδο της ΒΙΚΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, δημοπρατήθηκε σήμερα, με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής,…

10 ώρες ago

Πιο καθαρός από ποτέ ο δήμος Ιεράπετρας

Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι, υπερσύγχρονοι κάδοι απορριμμάτων που λειτουργούν με φωτοβολταϊκό.

10 ώρες ago

Ξάνθη: Αποκατάσταση της Καπναποθήκης «Μπασιούδη»

Προχωρά η ωρίμανση του έργου της δημιουργίας του Διαχρονικού Μουσείου Ξάνθης.

10 ώρες ago

Παρεμβάσεις για την προστασία του φυσικού πλούτου της Γυάρου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Σχέδιο Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής Βιοποικιλότητας «Νήσος Γυάρος και θαλάσσια ζώνη».

11 ώρες ago