Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»
Στον Κηφισό βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποιώντας αυτοψία σε ένα από τα πιο υψηλής επικινδυνότητας σημεία του Λεκανοπεδίου, όπου η Περιφέρεια έχει υλοποιήσει εκτεταμένες εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης τους τελευταίους μήνες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τα επιχειρησιακά κλιμάκια για την κατάσταση στους υδάτινους αποδέκτες, τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και τα σημεία που εμφάνισαν υψηλές πιέσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ροές του Κηφισού, της Πικροδάφνης, του Ποδονίφτη, του Ιλισού, του Βριλησσού, του Χαϊδαρορέματος, του ρέματος Κόρμπι και του Σαρανταπόταμου, όπου –όπως επισημάνθηκε– το δίκτυο άντεξε οριακά. «Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι χρόνιες πολεοδομικές παθογένειες και «εγκληματικές αστοχίες δεκαετιών» έχουν αφήσει πολλές περιοχές εκτεθειμένες σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η λύση απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, επιμένοντας στη δέσμευση για την εκτέλεση 54 κομβικών αντιπλημμυρικών έργων: τέσσερα έχουν ολοκληρωθεί, εννιά βρίσκονται σε εξέλιξη, τρία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οκτώ σε διαδικασία δημοπράτησης, ενώ άλλα 30 θα δημοπρατηθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2026. «Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Περιφέρεια συνεχίζει σε 24ωρη βάση καθαρισμούς, παρεμβάσεις και επιχειρησιακές ενέργειες σε 448 ρέματα – 881 χιλιόμετρα – σε συνεργασία με Δήμους, Πολιτική Προστασία και Υπουργεία, με στόχο την πλήρη προστασία των πολιτών και την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.