Την απόφαση για παράταση έως τις 15 Ιουνίου των δηλώσεων του καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων έκανε γνωστή το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, δημοσίευσε τη δήλωση που έκανε στην πλατφόρμα του Υπουργείου akatharista.apps.gov.gr, θέλοντας να δώσει το σωστό παράδειγμα.
«Σε λίγες μέρες ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος για το 2025. Δυστυχώς η επιστημονική έρευνα δείχνει πως κάθε χρόνο τα κλιματικά δεδομένα είναι όλο και χειρότερα. Η πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία φέτος απασχολούν τους περισσότερους πυροσβέστες στην ιστορία τους (>18.000), έχουν επίσης πάνω από 10.000 εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντές πολιτικής προστασίας, διπλάσιο αριθμό drones για εναέρια επιτήρηση από πέρυσι, επαρκή στόλο εναέριων μέσων και πρόσθετες μονάδες δασοκομάντος σε όλη την Ελλάδα.
Αρκεί; Η απάντηση είναι ότι σε αυτή την ασύμμετρη μάχη με την κλιματική κρίση είναι απαραίτητη και η συνδρομή του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Γι’αυτό και είναι κρίσιμο να επενδύσουμε στην πρόληψη και τον καθαρισμό των οικοπέδων μας και να κάνουμε τη σχετική δήλωση στην πλατφόρμα https://akatharista.apps.gov.gr έως τις 15/6.
Κι ας θυμόμαστε το εξής: η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας είναι η πεποίθηση ότι κάποιος άλλος θα τον σώσει. Δεν κληρονομούμε τη Γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».
Δείτε την ανάρτησή του:
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…
Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…
Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…