Πα. Μαρ 29th, 2024

Χρονιά αποφάσεων για τον Ζέρβα – Oι φήμες για «γαλάζια» υποψηφιότητα και το στοίχημα για μεταγραφές

Mε νέο έτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα, καθώς το 2022 φαίνεται να είναι χρονιά ζυμώσεων και προεκλογικών συζητήσεων.

Στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα είναι η ώρα αποφάσεων για τον «ισχυρό» δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έχει ήδη θορυβηθεί από σχόλια και φήμες για γαλάζια υποψηφιότητα ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Έτσι, ο ανασχηματισμός στη δομή της διοίκησης που έχει προαναγγελθεί από το καλοκαίρι και δεν έχει ανακοινωθεί, φαίνεται να μην παίρνει άλλη αναβολή κάτι που θα φέρει και την ανάλογη ανανέωση.

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας θα κληθεί να σπάσει αυγά με την έλευση της νέας χρονιάς, καθώς οι αλλαγές στο δημοτικό σχήμα δεν θα αφορούν μόνο εσωτερικές μετακινήσεις αλλά και μεταγραφές, από άλλες δημοτικές παρατάξεις που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, οπότε αν ο δήμαρχος αξιώνει την επανεκλογή που όπως φαίνεται την έχει, πρέπει να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο με επιπλέον δυνατά ονόματα, κυρίως «γαλάζια».