Σεισμός, πλημμύρες, κοροναϊός – Ποιος δήμαρχος είναι ο… «γκαντέμης»

Στις συνέπειες που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον δήμο Φαρκαδόνας Τρικάλων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σπύρος Αγναντής.

Ο δήμαρχος μιλώντας στη Λέσχη 97,6 περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση στη σεισμόπληκτη περιοχή του Ζάρκου και τις πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Μάλιστα ο Σπύρος Αγναντής σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση ότι ίσως είναι ο «γκαντέμης» για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή:

«Έχουμε πάντως τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας 3 πλημμύρες, τον κοροναϊό, τώρα το σεισμό, τι να πω…ίσως να είμαι εγώ ο…γκαντέμης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές ο δήμαρχος Φαρκαδόνας δήλωσε: 

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι σχετικά καλή, έχουμε βοηθήσει όσο μπορούμε τους κατοίκους. Δεν έχουν τελειώσει όμως ακόμα οι καταγραφές ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Σήμερα έρχονται περίπου 20-25 κοντέινερ στο Ζάρκο, συν τα τροχόσπιτα που έχουν ήδη έρθει και έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες για τα 100 σπίτια που βρέθηκαν ως μη-κατοικήσιμα. Έχουν μπει από χθες και τα 300.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου ως βοήθεια για την αντιμετώπιση των ζημιών, είναι λίγα όμως τα χρήματα αυτά, δεν επαρκούν. Θα κάνουν πρώτα οι πολίτες τις δηλώσεις τους, με τη βοήθεια των επιτροπών που έχουμε ορίσει, και ελπίζουμε γρήγορα να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες».