Πε. Απρ 18th, 2024

Σε «αναμμένα κάρβουνα» δήμαρχοι και περιφερειάρχες ενόψει τρίτου lockdown – Ασφυκτική πίεση από τις τοπικές κοινωνίες

Αποδέκτες πίεσης είναι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω των επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τη διάδοση του κοροναϊού.

Στο άκουσμα της είδησης για γενικό lockdown στην Αττική, τα τηλέφωνα δημάρχων και περιφερειαρχών δεν σταμάτησαν να χτυπούν, καθώς ξύπνησαν οι μνήμες του Μαρτίου. Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αποτελούν και τους πιο «κοντινούς» πολιτικούς δέκτες για τους πολίτες, συνεπώς λαβάνουν πολλαπλά μηνύματα για τις συνέπειες ενός νέου «λουκέτου».

Ήδη οι αυτοδιοικητικοί μεταφέρουν στο Μαξίμου όλο το προηγούμενο διάστημα τις ανησυχίες των ανθρώπων της αγοράς και τον κίνδυνο ότι ένα νέο πανεθνικό lockdown θα αποβεί μοιραίο για τις τοπικές οικονομίες.

Από το πρωί μάλιστα της Τρίτης, όπου «κλείδωσε» το γενικό απαγορευτικό για το Λεκανοπέδιο οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ιδίως στις κόκκινες περιοχές, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ κάνουν επαφές με το Μαξίμου, προκειμένου να λάβουν ενημέρωση για περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ακολουθήσουν την Αττική στο «λουκέτο».