Πε. Απρ 18th, 2024

Στον Βορίδη η ομάδα κρούσης της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση – Τα «είπαν» για Εκλογικό Νόμο και εκλογές

Το e-ota.gr σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι το κυβερνών κόμμα έχει εκκινήσει στο φουλ τις μηχανές του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Το πρωί της Τετάρτης μάλιστα η task force της Νέας Δημοκρατίας για την Αυτοδιοικήση είχε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Αρχικά, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Στεργίου, ο βουλευτής και γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Διονύσης Χατζαδάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο γραμματέα της Επιτροπής Αυτοδιοίκηση Σπύρος Σταθούλης επισκέφθηκαν τον Μάκη Βορίδη, συζητώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο νέος Εκλογικός Νόμος και οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις επόμενες αυτοδιοίκητικές εκλογές, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση.

«Η Κυβέρνησή μας εργάζεται με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς για τις αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», έγραψε στο facebook ο γραμματέας της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση ο Διονύσης Χατζηδάκης σχολίασε ότι το νέο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό της Πέμπτης έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών της χώρας.

Στη συνέχεια η «γαλάζια» ομάδα κρούσης είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.