Τρ. Μαρ 19th, 2024

Αυτοδιοίκηση: Η ΟΝΝΕΔ αλλάζει τις ισορροπίες στους δήμους και τις περιφέρειες

Θέμα χρόνου είναι η οριστική κατάργηση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, γεγονός που αλλάζει άρδην τις ισορροπίες για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο μέτωπο της Πειραιώς, όπου ήδη είχαν αρχίσει οι διεργασίες για την αναζήτηση εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επόμενων εκλογών, έχουν εμπεδώσει ότι τα ψηφοδέλτια της νίκης προκύπτουν από τον συγκερασμό της εμπειρίας των παλαιών και της φρεσκάδας των νέων.

Συνεπώς, μια από τις κύριες δεξαμενές υποψηφίων για τους δήμους της επικράτειας και τις 13 περιφέρειες θα είναι η ΟΝΝΕΔ.

Από τη στιγμή μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας έχει υποστεί αναπόφευκτη φθορά, και κατά συνέπεια οι επίσημοι εκλεκτοί της.

Συνεπώς, η προώθηση νέων και άφθαρτων προσώπων που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στη Νεολαία, αποτελεί μονόδρομο για το Μοσχάτο.

Την ίδια στιγμή σημαντικό έναυσμα στους νέους για να καταπιαστούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δοθεί από τη θεσμοθέτηση εκλεγμένων Συμβουλίων Νέων σε κάθε δήμο, όπου και εκεί αναμένεται να η ΟΝΝΕΔ να αναπτύξει ρόλο.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι στις κάλπες του 2019 «κατέβασε» πάνω από 60 υποψηφίους σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι προερχόμενοι από τη «γαλάζια» Νεολαία υποψήφιοι αναμένεται να αυξηθούν στις επόμενες κάλπες, ωστόσο μην μας φανεί παράξενο αν η Πειραιώς δώσει σε ορισμένους από αυτούς κομβικό ρόλο στα ψηφοδέλτια των δήμων και των περιφερειών.